Neefikasna Mega poražena u Laktašima

Izvor: MVP.rs, 20.Dec.2014, 19:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Neefikasna Mega poražena u Laktašima

Klub iz Sremske Mitrovice je upisao "samo" 63 poena.

Na otvaranju 13. kola, u Aleksandrovcu su se sastali Igokea i Mega Leks. Obe ekipe su u novo kolo ušle posle dobrih igara u prethodnom, a, s obzirom na odnos snaga, mogla je da se očekuje neizvesna utakmica. Do toga nije došlo, iako to ne pokazuje i rezultat - 70:63 za domaćina. Gosti su u trećem periodu postigli samo šest poena.

Izabranici Dejana Milojevića ni u jednom trenutku nisu bili u vođstvu. Od >> Pročitaj celu vest na sajtu MVP.rs << samog starta su 'Igosi' nametnuli svoj ritam, ali je Mega nekako uspevala da održi korak za svojim protivnicima. Prednost koju su domaći održavali je iznosila između četiri i sedam poena razlike. Ipak, Mitrovčani su na poluvremenu imali čemu da se nadaju, jer su tada još imali aktivan rezultat - 38:34.

U nastavku Mega Leks nikako nije mogao da se izbori sa predstanvikom Bosne i Hercegovine. Iz minuta u minut, razlika je rasla, da bi posle dva minuta igre bilo plus osam. Od tog trenutka, usledila je prava suša, jer nijedna od ekipa dva minuta uspela da postigne koš. Nezanimljiv period utakmice je prekinuo Rade Zagorac. Ipak, to nije motivisalo goste da pokušaju da poravnaju rezultat. Naprotiv, nešto kasnije je Igokea došla i do prvog dvocifrenog vođstva. U odlučujući kvartal se ušlo rezultatom 49:40. Sve što je Mega Leks uspeo da uradi do kraja je da smanji zaostatak na sedam poena, ali je Igokea nakon toga veoma brzo dostigla novu dvocifrenu razliku i tako, ispostavilo se, stavila tačku na ovu utakmicu.

Igrač utakmice je bio Branko Jorović, koji je postigao 18 poena, uz devet skokova. Pratio ga je Džonatan Džouns sa 10 poena i po pet uhvaćenih lopti i asistencija. Kod srpskog predstavnika se istakao Nikola Jokić sa 13 poena, osam skokova i šest dodavanja, dok je Zagorac učestvovao sa 19 poena.

Igokea - Mega Leks 70:63 (22:17, 16:17, 11:6, 21:23)

Dvorana: "Laktaši"; Gledalaca: 500; Sudije: Siniša Herceg, Tomislav Hordov, Josip Radojković.

Igokea: Predić, Torlak 6 (5as), Jorović 18 (9sk), Milošević 2 (5sk), Radukić, Drenovac 2, Bunić 10 (6sk), Katnić 10, Zlovarić 4, Džouns 10 (5sk, 5as), Dragović 8, Živanović. Trener: Željko Lukajić.

Mega Leks: Kešelj 12 (4sk), Krstić 2, Marelja 9 (4sk), Đoković, Jaramaz 1 (6sk), Veljković, Miljenović 4 (6sk, 5as), Jokić 13 (8sk, 6as), Čantekin 1, Zagorac 19, Simeunović, Nikolić 2. Trener: Dejan Milojević.

(foto: ABA League / Igokea / Nenad Vuruna)

Nastavak na MVP.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MVP.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MVP.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.