Na koga je kivna Olivera Jevtić?

Izvor: Mondo, 15.Avg.2016, 11:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na koga je kivna Olivera Jevtić?

"U Rio sam došla bez trenera. Prepuštena sam sama sebi, kao pala sa Marsa", poručila je srpska maratonka sa Olimpijskih igara i iznela još sijaset zamerki na odnos Atletskog saveza Srbije prema njoj

Foto: MN Press

Olivera Jevtić nije uspela da završi maratonsku trku na Olimpijskim igrama u Riju. Odustala je negde na polovini, zbog problema sa kolenom.

"Imala sam problema sa kolenom i mislila sam da sam uz pomoć medicinskog tima Olimpijskog komiteta >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << srbije to sanirala, ali staza je bila kruta, sa dosta uspona i padova i to mi nije odgovaralo. Već na 15. kilometru sam osetila bol, ali sam nastavila. Kasnije sam shvatila da nema svrhe jer je bol bio sve jači pa sam odustala", raportitrala je za "Politiku" Olivera iz Rija.

Ipak, neke druge stvari nju muče i bole mnogo više od kolena. U Brazil je otputovala bez trenera, zbog čega je bila veoma ljuta.

"Osećanja su mi pomešana. U Rio sam došla pored raznih pritisaka koje sam imala i problema sa kolenom. I pre Igara sam se mnogo više bavila nekim drugim stvarima i problemima, nego što sam brinula o svom zdravlju. To me je i koštalo plasmana na Olimpijskim igrama", navela je srpska atletičarka.

A onda je "otvorila karte" i rekla sve što joj smeta.

"Četiri godine sam odsutna sa velikih takmičenja, ali ne mojom krivicom, već krivicom Atletskog saveza Srbije. Nisu me prijavili za Svetska prvenstva u Moskvi i Pekingu, kao ni za Evropski šampionat u Cirihu, iako sam imala norme. Ovde sam došla bez trenera, prepuštena sama sebi. Ovo je za mene kao strano takmičenje, kao da sam pala sa Marsa... Na maratonu mora sve da se skocka! Ne želim da kukakm, ovo su činjenice. Znam kako sam bila najbolja Evropljanka u Atini na maratonu, četiri godine ranije oborila u Sidneju državne rekorde na 5.000 i 10.000 metara... Nisam početnik! Sankcije Saveza, nedolazak trenera, još problemi sa povredom, sve se skupilo da završim ovako kako sam završila u Riju", u dahu je ispričala Olivera Jevtić.

Njoj su Igre u Riju pete u karijeri, a prethodno nije završila ni maratonske trke u Pekingu 2008. i Londonu 2012. godine.

Ipak, ona tvrdi da nastup u Brazilu nije njen poslednji u karijeri na Olimpijskim igrama.

"Ne, ne daj Bože. Vratila sam se i posle povrede u Londonu. Sada mi je najvažnije da saniram ovaj problem sa kolenom, samo se nadam da nije ništa ozbiljno u pitanju", dodala je Olivera Jevtić.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.