Na SP u Kataru 3x30 minuta?

Izvor: B92, 07.Jul.2011, 12:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na SP u Kataru 3x30 minuta?

FIFA razmatra mogućnost da utakmice na prvenstvu sveta 2022. u Kataru budu igrane iz tri dela po 30 minuta, kako bi se igrači zaštitili od visokih temperatura.

Portparol FIFA je rekao da će se "ukoliko Izvršni odbor proceni da je to neophodno, promeniti i pravila igre, kako bi se fudbaleri zaštitili od dehidratacije".

U Kataru tokom leta temperatura vazduha premašuje i 40 stepeni Celzijusovih, a prvenstvio sveta će najverovatnije buiti održano upravo u periodu jun-jul, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << mada se još nije odredio tačan termiin.

Naime, razmatra se i mogućniosr da se Mundijal održi u januaru mesecu, kada su temperature podnošljive.

Organizatori SP u Kataru takodje uveravaju da će svi stadioni biti klimatizovani i da igrači neće imati problema sa visokim temperaturama.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

FIFA uvodi tri poluvremena od po 30 minuta?!

Izvor: S media, 07.Jul.2011

Međunarodna fudbalska federacija razmatra mogućnost da utakmice na Svetskom prvenstvu 2022. godine u Kataru budu igrane iz tri dela po 30 minuta, kako bi se igrači zaštitili od visokih temperatura. ..Blater predsednik FIFA još četiri godine.."Orlovi" potonuli na listi FIFA..FIFA sprečila nameštanje...

Nastavak na S media...

SP2022: Ipak "samo" dva poluvremena

Izvor: B92, 07.Jul.2011

Inžinjeri klimatizacije stadiona u Kataru na kojima će se igrati utakmice Svetskog prvenstva 2022. godine najavilu su mogućnost da se mečevi igraju iz tri dela...Utakmice bi se igrale sa tri "poluvremena", odnosno tri puta po 30 minuta, da bi se fudbaleri oproravili od toplote...Međutim organizatori...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.