Na Egipat bez Teodosića

Izvor: MVP.rs, 30.Avg.2014, 10:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na Egipat bez Teodosića

U Španiji danas počinje Svetski kup. Orlovi se sastaju sa Faraonima.

Najbolji košarkaši Srbije sa nestrpljenjem očekuju početak Svetskog kupa u Španiji i premijerni meč sa selekcijom Egipta, koji je zakazan za subotu do 15 sati i 30 minuta. Selektor Aleksandar Đorđević se nakon poslednjeg treniga u Granadi pred start šampionata obratio predstavnicima medija i istakao da je tim spreman da na pravi način započne veliko takmičenje.

"Svi jedva čekamo >> Pročitaj celu vest na sajtu MVP.rs << da počne prvenstvo. Očigledna je pozitivna nervoza koja prethodi utakmici. Imali smo juče odličan trening, možda najbolji", istakao je Đorđević u petak uveče.

O selekciji Egipta selektor Orlova nije trošio previše reči:

"Svaka reprezentacija na takmičenje dolazi sa velikom željom i ambicijom. Selekcija Egipta zaslužuje respekt sa naše strane, pripremamo se kao i za svaku drugu utakmicu, bez ikakve razlike. Postoji ozbiljnost kod svih da, pre svega, priđemo utakmici na pravi način i da pobedimo na kraju", dodao je Đorđević.

Što se tiče zdravstvenog biltena, Miloš Tedosić zbog virusa najverovatnije neće igrati protiv Egipta, dok se kapiten Nenad Krstić i Nemanja Bjelica osećaju sve bolje...

"Teodosić danas nije trenirao, ostao je u hotelu. Napao ga je virus, dobio je temperaturu. Pod terapijom je i mislim da nije ništa ozbiljno, a još oseća posledice povrede zgloba. Mislim da će propustiti duel protiv Egipta, što je možda i dobro jer će biti svežiji za sledeće mečeve. Bjelica se oseća bolje, spao mu je otok. Krstić se, takođe, svakim danom oseća sve bolje, koristićemo svaki minut kako bi došao do željene forme u pravom trenutku", zaključio je selektor.

Kapiten Nenad Krstić je istakao veliku važnost premijernog meča na velikim takmičenjima:

"Svi željno iščekujemo početak. U Granadi smo od srede, a najgori je osećaj čekanja. Što se moje forme i fizičke spreme tiče, verujem da će biti sve bolje kako takmičenje bude odmicalo. Važno je da dobro počnemo, prve utakmice mogu lako da odrede dalji tok. Olakšavajuća okolnost je što igramo sa Egiptom, ali moramo da budemo maksimalno oprezni, ne smemo ništa da rizikujemo. Gledali smo skauting njihovih igrača, igrali su dobro na pripremnim turnirima. Ako samo izjedančimo njihovu energiju ne bi trebalo da bude problema", zaključio je vođa Orlova.

Meč možete da gledate na prvom programu Radio televizije Srbije od 15 sati i 30 minuta, dok će na drugom kanalu ove televizije biti pronošen i drugi meč A grupe, u kojem se od 18 sati sastaju Francuska i Brazil.

PRVI DAN

Grupa A

Egipat - Srbija (15.30č, RTS 1)

Francuska - Brazil (18č)

Iran - Španija (22č)

Grupa B

Hrvatska - Filipini (12.30č)

Portoriko - Argentina (17.30č)

Grčka - Senegal (20č)

Grupa C

Ukrajina - Dominikanska Republika (12.30č)

Novi Zeland - Turska (16č)

SAD - Finska (21.30č)

Grupa D

Angola - Južna Koreja (13.30č)

Australija - Slovenija (17.30č)

Meksiko - Litvanija (20č)

(foto: KSS)

Nastavak na MVP.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MVP.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MVP.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.