NIKOLIĆ HVALI SPARTAK: Trener Partizana o kadrovskoj slici, Đurđeviću, odlascima, Zvezdi…

Izvor: HotSport.rs, 19.Avg.2016, 11:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NIKOLIĆ HVALI SPARTAK: Trener Partizana o kadrovskoj slici, Đurđeviću, odlascima, Zvezdi…

Trener Partizana Marko Nikolić govorio je na konferenciji za medije pred meč sa Spartakom o različitim temama, ali je fokus držao na predstojećem meču u Novom Sadu.

Partizan sutra od 19 časova na stadionu ‘Karađorđe’ u Novom Sadu igra meč šestog kola Superlige Srbije protiv Spartak Ždrepčeve krvi iz Subotice, koji zbog slabije infrastrukture ne može svoje mečeve da igra na svom terenu.
Uoči tog meča, strateg crno-belih Marko Nikolić je >> Pročitaj celu vest na sajtu HotSport.rs << na početku pohvalno govorio o ‘golubovima’.
– Imamo još dve utakmice do pauze. Uspeli smo da povežemo dve pobede u utakmicama koje su poslužile svrsi, a to je podizanje Partizana na tabeli i atmosfere u timu. Spartak je ranijih sezona umeo da bude neprijatan za Partizan, imaju ruskog trenera koji i neguje takav stil igre. Igraju sa puno borbe, čekaju svoje šanse iz kontre. Vrlo su iskusan tim, predvođen Vladimirom Torbicom, Savom Pavićevićem. tu su i Mudrinski, Mrkela
– Ali zna se šta je uvek cilj Partizana. Iznad svega želimo da podižemo kvalitet igre, uspostavimo hijerarhiju  i izdefinišemo sve u timu. Očekujem i dobru podršku publike, koja prepoznaje momenat i da će napraviti domaći teren u Novom Sadu – rekao je na konferenciji za medije Marko Nikolić.
Kadrovska slika je nešto bolja nego prethodne nedelje, pošto se u pogon vratilo najzvučnije pojačanje ovog leta. Spreman će biti i Saša Ilić koji se povredio prošle nedelje u meču protiv Čukaričkog.
Saša Ilić konkuriše, Leonardo isto. Marko Janković i Sedrik Gogua još uvek treniraju odvojeno i nisu u konkurenciji za tim.
FOTO: STARSPORT Nikola Đurđić još uvek nije postigao gol, ali poverenje trenera zbog toga ne jenjava.
– U ovom trenutku, Nikola je igrač koji pošteno radi svoj posao. Trči mnogo kilometara, vraća se, radi za tim. Postigao je gol protiv Čukaričkog, ali on nije priznat. Ima iza sebe dosta u karijeri i mislim da može da se nosi sa pritiskom nedostatka gola, što pokazuju njegovi ostali ispunjeni zadatci na terenu – istakao je Nikolić.
Nije želeo puno da komentariše odlaske mladih igrača Partizana, ali i one koji su najavljeni.
– Naravno da sam nesrećan, na ljudskom, ali i trenerskom nivou, kada mladi igrači odlaze iz Partizana. To su na neki način Partizanove bebe u koje je ulagano puno prethodnih godina. Prerano je da odlaze u zrelim godinama, ako se igrač sa 20 godina može nazvati ‘zrelim’.
FOTO:STARSPORT Prethodnih dana se mnogo govorilo o dolasku Uroša Đurđevića u Partizan, ali još nema potvrde ni od strane Nikolića.
– Uroša poznajem od ranije. On je kapiten mlade reprezentacije Srbije. Postoji logika da takvi igrači dolaze u Partizan, ali nisam u toku dokle se stiglo sa tim transferom.
Posle dugo vremena, Partizan nema pozvanog igrača iz svojih redova u redove nacionalnog tima.
– Nije me iznenadio spisak. Verovatno se i selektor Muslin bavi istim poslom kao i mi sada. Njegovo je pravo da sastavi spisak kako želi. U ovoj pauzi ćemo imati samo tri reprezentativca, što je neuobičajeno, jer smo navikli na mnogo više. Ali, to je u ovom trenutku pogodno za nas, jer ćemo stići da se još bolje uigramo – istakao je Nikolić.
Posle Čukaričkog i Partizana, i Crvena zvezda i Vojvodina su na pragu oproštaja od Evrope, posle sinoćnih poraza od Sasuola i AZ Alkmara. Da li je to prava slika srpskog fudbala?
– Nisam ih doživeo ni na jedan poseban način, jer sam završavao stvari vezane za našu utakmicu. Zaključke bih ostavio vama novinarima, čiji je to posao. Moj je da zajedno sa saradnicima napravimo kvalitetan Partizan koji će predstavljati srpski fudbal na pravi način – podvukao je Nikolić i na kraju dodao da će stručni štab biti kompletiran u reprezentativnoj pauzi.
The post NIKOLIĆ HVALI SPARTAK: Trener Partizana o kadrovskoj slici, Đurđeviću, odlascima, Zvezdi… appeared first on HotSport - Sportske vesti na jednom mestu i uvek na vreme.
Pogledaj vesti o: Partizan,   Subotica

Nastavak na HotSport.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Marko Nikolić o sudijskim greškama na štetu, ali i u korist Partizana: Dok je ravnoteže...

Izvor: MozzartSport.com, 19.Avg.2016

Takođe i o Đurđiću, Đurđeviću, Spartaku, reprezentaciji....Da li je došlo vreme za pobedu u Novom Sadu? Nije je bilo u prethodnom prvenstvu protiv Vojvodine (2:3), niti na premijeri ovog sa Bačkom (0:0). Možda treća bude sreća za fudbalere Partizana koji u subotu od 19 časova na stadionu...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta HotSport.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta HotSport.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.