NEPOZNATO PRAVILO DONELO TRIJUMF LEJKERSIMA: Pao Klivlend, niko ne zna kako (VIDEO)

Izvor: Kurir, 06.Feb.2014, 13:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NEPOZNATO PRAVILO DONELO TRIJUMF LEJKERSIMA: Pao Klivlend, niko ne zna kako (VIDEO)

KLIVLEND - Košarkaši Los Anđeles Lejkersa savladali su ekipu Klivlend Kavalirsa rezultatom 119:108 i to sa samo osam igrača u rotaciji.

Ova utakmica će se pamtiti još dugo pošto su Lejkersi u završnici bili u veoma neobičnoj situaciji.

Očajna kadrovska situacija Lejkersa samo se pogoršala u Klivlendu. Serija malera se nastavila - Nik Jang je povredio koleno u prvom poluvremenu, u četvrtoj četvrtini se povredio i Džordan Farmar,dok >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << je Kris Kejmen morao van igre zbog šest ličnih grešaka.

Vrhunac je bio šesti prekršaj centra gostiju Roberta Sejkra na 3:31 pre kraja meča. Da je situacija bila normalna on bi morao da napusti parket, ali pošto Lejkersi nisu imali nijednog raspoloživog igrača na klupi to se ipak nije dogodilo.

Bizarnu i komičnu situaciju rešilo je jedno malo poznato NBA pravilo. Naime Sejkr je ostao na parketu zbog toga što timovi moraju da imaju po pet igrača na parketu.

Pravilo 31 glasi:

“Ako tim ima samo pet igrača i jedan od njih napravi šest prekršaja on ostaje u igri, a ekipa dobija tehničku grešku za svaki faul koji on napravi.”

Ni sami košarkaši nisu bili sigurni šta će se dogoditi, a to potvrđuje i komentar Pau Gasola na Tviteru.

"Nikada ranije u karijeri nisam video ovakvu situaciju. Da li je neko znao za ovo pravilo", zapitao se Španac.

I've never seen this situation before!! Did anybody know about this rule!? #LakersvsCavs

— Pau Gasol (@paugasol) February 6, 2014

Neki su maksimalno iskoristili višak prostora na klupi Lejkersa, pa je Kris Kejmen u trećoj četvrtini čak i prilegao.

This has got to be a top 3 moment in the 2013-14 Lakers season. pic.twitter.com/uu8vjZm1v5

Lejkersi u ovom trenutku na raspolaganju imaju sam 14 igrača, a sa novim povredama pitanje je ko će igrati na večerašnjem gostovanju u Fuladelfiji.

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

RUTINSKI: Zvezda lako sa Borcem, čeka Radnički

Izvor: Kurir, 06.Feb.2014

Košarkaši Crvene zvezde rutinskom igrom savladali su čačansi Borac (81:62) i plasirali se u polufinale Kupa Radivoja Koraća..Košarkaši Crvene zvezde plasirali su se u polufinale Kupa Radivoja Koraća, pošto su u Beogradu pobedili Borac iz Čačka sa 81:62 (23:11, 18:11, 19:17, 21:23)...Zvezda...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.