NEČUVENO: Grofu preči stranci od zlatnih „orlića“

Izvor: Kurir, 30.Jul.2015, 09:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NEČUVENO: Grofu preči stranci od zlatnih „orlića“

Grujića, Ristića, Jovića i ostale valja istrpeti, bez obzira na rizik. Tako je meni bilo s Vidićem, Bastom, Jankovićem, objasnio Zoran Filipović Zvezdinom treneru

Umesto da se forsiraju zlatna deca iz sopstvene Omladinske škole, Crvena zvezda je ponovo postala poligon za dovođenje stranaca sumnjivog kvaliteta.

Svetski šampioni Marko Grujić, Mihajlo Ristić i Vukašin Jovanović nisu redovni u startnih 11 kod Grofa Božovića, na klupi je često i nesuđeni zlatni >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << „orlić“ Luka Jović, dok je supertalentovani Dušan Živković poslat u subotički Spartak, a Marko Mijailović i Marko Stojanović kilometrima su daleko od prvog tima.

Lažna obećanja

Očigledno je da od priče da će Crvena zvezda budućnost graditi na svojoj deci nema ništa. Tako su ovog leta došli povređeni Brazilac Bruno Matos, Argentinac sa hrvatskim pasošem Luis Ibanjez, nespremni Izraelac Idan Vered i Portugalac Ugo Vijeira, koji je povređen. Ako se njima pridoda i Mamadu Mbođ, koji sem što zabavlja zvezdaše preko društvenih mreža nema neki određeni kvalitet, onda je klub koji zaostaje već dva boda za Partizanom u problemu.

Zoran Filipović je u vreme kada je vodio klub s Marakane dao šansu klincima, igrački afirmisao Vidića, Žigića, Kovačevića...

Nema jasne strategije

"Klub mora da ima jasnu strategiju kada je o deci reč. Ako je politika Zvezde da se živi od prodaje dece, onda u njih mora da se investira i oni moraju da igraju. U svoje vreme priključio sam 12 klinaca u Zvezdu. Šestoricu sam doveo iz podmlatka Bastu, Jankovića, Stojkovića, Lukovića, Mrđu i Perovića. Imao sam Vidića, a od Kovačevića i Žigića napravio reprezentativce. Nažalost, izgubio sam Kup i titulu, navijači su bili nezadovoljni i otišao sam. Sledeće godine ti momci su eksplodirali, doneli duplu krunu i klubu kapital od 50 miliona evra. Neko drugi je pokupio hvalospeve", rekao je Zoran Filipović i dodao:

"Stranac mora da pravi razliku. Ako nisu bolji od naše dece, nisu nam potrebni. Ne doprinose bilo čemu. Zato je po meni bolje da guramo našu decu, bez obzira na rizik."

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.