NEĆE U BARSELONU: Nole JASNO poručio šta mu je PRIORITET (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Apr.2017, 09:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NEĆE U BARSELONU: Nole JASNO poručio šta mu je PRIORITET (FOTO)

Sledeći turnir na kojem će Đoković igrati jeste Madrid (7. - 14. maj)

Prelazak sa brze i tvrde na nešto sporiju podlogu okršaja na šljaci liči i na promenu ritma Novaka Đokovića u poslednjih 11 meseci. Užurbani šampionski način života i igranje finala iz nedelje u nedelju prestalo je posle Rolan Garosa. Tada je srpski teniser naglo ukočio i počeo da preskače turnire, ispada u ranim fazama, sve manje da trenira.

KINESKI CAR: Janko POKORIO Ćingdao! >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << (VIDEO)

DIREKTNA: Mirjana Bobić Mojsilović je OVAKO okarakterisala Novaka (FOTO)

Posle novog poraza u četvrtfinalu Monte Karla od Davida Gofana, drugi reket planete će odmarati do Madrida (7. - 14. maj), a vladar Endi Marej ide pravac u Barselonu, na ATP turnir serije 500 za koji je tražio specijalnu pozivnicu.

- Šljaka je posebna vrsta podloge koja zahteva mnogo treninga, mnogo kretnje, vežbe... Nadam se da ću podići formu u naredne dve nedelje pre Madrida. Nisam planirao da igram Barselonu, mislim da mi je u ovom trenutku potrebnije da radim naporno na treninzima. Mislim da ću ostati pri svojoj odluci da ne ubacim još jedan turnir u raspored – naglasio je Đoković, koji je proveo sedam i po sati na terenu tokom tri meča u Monte Karlu.

Britanac je u Kneževini eliminisan u trećem kolu mastersa od Ramosa Vinjolasa, ali poredak u svetskom vrhu se sutra neće značajno izmeniti, jer je Novak propustio priliku da smanji zaostatak na turniru gde je branio svega 10 bodova. Plasmanom u četvrtfinale osvojio je tek 170, a Marej će izgubiti samo 270 zbog neodbranjenog polufinala. Škot će u Barseloni moći da uzme još 500 ako se popne na tron.

Tako će na novoj ATP listi Endi imati 11.330 bodova, a Novak 8.075. Srpski teniser bi mogao da uđe u problem do kraja sezone na šljaci, jer brani titule u Madridu i na Rolan Garosu, odnosno finale u Rimu.

NOVA IDEJA: Obradović preporučuje Đokoviću da uzme savet od ljutog RIVALA! (FOTO)

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.