NBA sudije priznale grešku: Prvi put ovakav faul

Izvor: B92, 03.Maj.2016, 21:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NBA sudije priznale grešku: Prvi put ovakav faul

Asocijacija NBA sudija priznala je grešku u duelu San Antonija i Oklahoma Sitija, u drugom meču polufinala Zapada NBA plej-ofa.

Sudija Mark Dejvis propustio je da svira ofanzivni faul Dionu Vejtersu u završnici meča, koji je Tander dobio 98:97 u Teksasu.

Bek Tandera je namerno odgurnuo Manua Đinobilija laktom prilikom izvođenja auta, 13 sekundi pre kraja, a u slučaju faula Sparsi bi imali dovoljno vremena da organizuju napad za pobedu i povedu 2-0 >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u seriji, koja je sada izjednačena.

"Faul poput onog u finišu utakmice San Antonio – Oklahoma Siti se nikad nije dogodio pre i mi smo ga propustili. Pogrešili smo. Uvešćemo ovo u trening sudija u budućnosti", saopštila je unija NBA sudija.

Treći meč ove serije na programu je 7. maja u Oklahoma Sitiju.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

NBA: Pet grešaka sudija u ključnim momentima meča San Antonio - Oklahoma siti

Izvor: RTS, 04.Maj.2016, 00:41

Divlja završnica utakmice između Sparsa i Tandera, obilovala je sudijskim greškama, priznala je NBA liga. U opštem haosu, sudijama je promaklo lak pet faulova, uključujući i situaciju koju je Medžik Džonson nazvao "najvećim previdom u istoriji plej-ofa". ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.