Izvor: Blic, 29.Maj.2008, 11:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NBA: Garnet i Alen se iskupili, Boston na korak od finala

Košarkaši Bostona savladali su Detroit sa 106:102 (23:23, 29:23, 32:25, 22:31) i došli na korak od plasmana u finale plej ofa NBA lige.

Seltikse su do treće pobede u finalnoj seriji finala Istočne konferencije predvodili Kevin Garnet sa 33 i Rej Alen sa 29 poena. Alen je na utakmici u noći između srede i četvrtka postigao i dve vrlo važne trojke u poslednjem minutu. Lideri ekipe su se tako iskupili za očajnu partiju >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u prošloj utakmici na kojoj su se pošteno ispromašivali.

Istakli su se i Kendrik Perkins sa 18 poena i 16 skokova i Radžon Rondo sa sedam koševa, ali i 13 asistencija i šest skokova.

Čonsi Bilaps postigao je 26 poena za Detroit za koji je Ričard Hamilton ubacio 25.

Šesta utakmica serije igraće se u noći između petka i subote u Detroitu. Eventualna sedma zakazana je za noć između nedelje i ponedeljka u Bostonu, koji je poslednji put učestvovao u finalu NBA lige davne 1987. godine.

Detroit je, sa druge strane, finale Istočne konferencije igrao u poslednjih šest sezona, dva puta je prošao do finala lige, a jednom i osvojio šampionsku titulu.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Seltiksi dobili meč broj 5

Izvor: B92, 29.Maj.2008

..Košarkaši Boston Seltiksa dobili su peti meč finalne serije plejofa u Istočnoj konferenciji NBA. Seltiksi su pobedili Detroit sa 106:102, poveli 3-2 u seriji i sada ih od plasmana u veliko finale prvi put posle 21 godine deli još jedan trijumf. Kevin Garnet je odigrao najbolji plejof meč ove...

Nastavak na B92...

Boston pobedio u petoj utakmici plej of-a

Izvor: TV Avala, 29.Maj.2008

U petoj utakmici finala Istočne konferencije američke profesionalne košarkaške lige (NBA), Boston je prošle noći pobedio ekipu Detroita sa 106:102.

Nastavak na TV Avala...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.