NAJBOLJI STRELAC SLOVAČKE: Luka Igrutinović pojačao Rieker

Izvor: Kurir, 01.Mar.2015, 00:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NAJBOLJI STRELAC SLOVAČKE: Luka Igrutinović pojačao Rieker

23-godišnji bek šuter u dresu novog tima debituje u subotu u meču poslednjeg kola regularnog dela sezone protiv vodeće Prievidže

Srpski košarkaš Luka Igrutinović pojačao je redove Riekera, drugoplasirane ekipe šampionata Slovačke. Igrutinović u Rieker stiže iz ekipe Levica, čiji je bio najbolji igrač.

U dosadašnjem delu sezone, Igrutinović je bio maestralan. Najbolji je strelac lige sa 20.3 poena, drugi je najkorisniji igrač šampionata odmah iza Amerikanca >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Lakima Džeksona, četvrti je skakač sa 8.5 uhvaćenih lopti, osmi je asistent sa 3.2 uspešna dodavanja po utakmici, a beleži i 1.2 ukradene lopte na prosečno 34 minuta provedenih na parketu u 32 duela. Zahvaljujući tim partijama, izborio je i nastup na slovačkom ’Ol staru’.

Rieker trenutno drži drugo mesto na tabeli Ekstralige sa 28 pobeda i sedam poraza, a ispred je samo njegov subotnji rival, koji ima skor 30/5. U Igrutinovićevom klubu ističu da im je cilj ove sezone titula, a dovođenje srpskog košarkaša jedan je od dokaza koliko su ozbiljni u svojim namerama.

Igrutinović je pre selidbe u Slovačku igrao za Proleter, Radnički iz Beograda, kruševački Napredak, Radnički Student Kragujevac, Superfund i Vršac. Bio je član kadetske i juniorske reprezentacije Srbije, a ima osvojenu srebrnu medalju na Svetskom šampionatu U19 2011. godine u Letoniji.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.