Murinjo, dolijao si! Venger tek iz 14. pokušaja srušio Specijalnog, lepotica Čemberlejna za još jedan trofej Arsenala (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 02.Avg.2015, 17:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Murinjo, dolijao si! Venger tek iz 14. pokušaja srušio Specijalnog, lepotica Čemberlejna za još jedan trofej Arsenala (VIDEO)

Tobdžije savladale Čelsi i odbranile pehar Komjuniti šilda - 1:0

Svemu dođe kraj, pa i seriji nepobedivosti Žozea Murinja u susretima protiv Arsena Vengera. Nanizao je portugalski stručnjak 13 mečeva u kojima je svaki put živcirao menadžera Arsenala (sedam pobeda, šest remija), a onda došao na Vembli i pred 85.437 gledalaca konačno potpisao kapitulaciju. Doduše, u najmanje važnom od svih takmičenja, ali baš zbog toga što su njegove Tobdžije „skinule mrak“ >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Francuz će trofej Komjnuti šilda slaviti više nego ikad ranije - 1:0.

Arsenal je odbranio pehar osvojen pre godinu dana, kad je bio ubedljiv od Mančester Sitija (3:0). Danas nije bio toliko efikasan. Oslonio se na tipičnu „vengerovsku“ akciju i fantastičan završetak Aleksa Okslejda Čemberlejna, koji je u 24. minutu iskoristio dodavanje Tija Volkota, promeša odbranu Plavaca, i spektakularno snažnim udarcem levom nogom zario loptu u rašlje gola Tiba Kurtoe.

Bio je to prvi pogodak Arsenalovih fudbalera protiv Čelsija iz igre još od 2010. kad je pogodio Aleks Song. I prvi gol protiv Čelsija kad je na klupi tog kluba sedeo Žoze Murinjo od 2007. i preciznosti tadašnjeg kapitena Žilberta Silve.

Arsenal je igrao daleko bolje u prvom poluvremenu, Čelsi je preuzeo inicijativu u drugom, ali pored Petera Čeha, koji je pre dva meseca prešao sa Stamford bridža na Emirate, nije mogao ni do iizjednačenja. Iako su pretili Ramires, Oskar, Bane Ivanović, debitant Radamel Falkao... Ništa nije vredelo, pa je Čeh već osvojio prvi zvaniča trofej od dolaska u novi klub, najavivši berićetnu sezonu za ekipu koja je preko Arona Ramzija mogla da slavi i više od ovih 1:0.

(FOTO: Action images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.