Murinjo: Visoka obeštećenja opasnost po fudbal

Izvor: N1 televizija, 26.Jul.2017, 14:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Murinjo: Visoka obeštećenja opasnost po fudbal

Menadžer Mančester Junajted Žoze Murinjo i u ovom prelaznom roku "razbio je kasicu" i već potrošio 135 miliona evra na pojačanja. Ali je takođe kritikovao tendenciju previsokih obeštećenja, smatrajući da su ona opasnost po fudbal.

Portugalac je izjavio da je potrošnja za transfere došla do "opasnog" nivoa. Međzutim, imao je spreman odgovor >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << i na pitanje da li se to odnosi i na transfere njegovog kluba, pošto su Crveni đavoli vlasnici transfer rekorda Pola Pogbe, koji je za 110 miliona evra prešao iz Juventusa prošle godine i dovođenja Romelua Lukakua i Viktora Lindelefa u ovom prelaznom roku za 135 miliona evra zbirno.

- Normalno je kada se za najveće svetske talente, poput Nejmara, ili Pogbe, traži tako visoko obeštećenje. Ali nisu ti transferi problem. Njih ima dva do tri po prelaznom oku. Više su oni iz druge grupe, kojih ima preko 100, čija se vrednost kreće između 40 i 60 miliona evra. Sada se sa takvom lakoćom priča o tim sumama i to je već opasna zona tržišta - rekao je Murinjo.

Pretpostavlja se da je povod za ovakvu izjavu natezanje Intera i Totenhema za Ivana Perišića i Erika Dajera, koje Murinjo očigledno ne smatra igračima najveće klase, ali zahtevi za njihovo obeštećenje se kreću na oko 50 miliona evra za svakoga. Ipak, Murinjo je Totenhemu odao priznanje na poslovanju.

- Oni fantastično posluju. U ovom prelaznom roku nisu potrošili ni cent, a zadržali su sve koje su hteli da zadrže. To je zaista neverovatno.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Murinjo: Previsoke cene za "drugu klasu"

Izvor: B92, 26.Jul.2017

Portugalski trener i menadžer Mančester Junajteda Žoze Murinjo misli da su visoka obeštećenja opasnost za fudbal...Naročito u ovom prelaznom roku se barata astronomskim ciframa, posebno kada se spomenu dva papreno vruća imena, Nejmar i Kilijan Mbape...Ne zaostaje mnogo ni Alvaro Morata, a sijaset...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.