Monci ostaje Velika nagrada Italije

Izvor: B92, 04.Avg.2015, 23:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Monci ostaje Velika nagrada Italije

Trka za Veliku nagradu Italije ostaće u narednom periodu na legendarnoj “Monci”, prenose italijanski mediji.

Prvi čovek Formule 1 Berni Eklston pozdravio je informacije da će uskoro biti kompletiran finansijski paket koji će omogućiti toj stazi da zadrži trku.

Budućnost jedne od najlegendarnijih trka na svetu bila je pod znakom pitanja zbog finansija, a zbog toga su bili prekinuti i pregovori o novom ugovoru, za održavanje trke posle naredne sezone.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Međutim, Vlada Italije je podžala paket finansijske pomoći Lombardiji, regionu u kojem se nalazi Monca, koji bi bio izdvojen baš za Veliku nagradu Italije.

To je sjajna vest. Nadam se da će uraditi ono što imaju u planu. Mi želimo da ostanemo u Monci, ali pod uslovima po kojima su i ostale evropske staze u kalendaru, bez ikakvih ustupaka”, naglasio je Eklston.

Ovogodišnja Velika nagrada Italije biće održana 6. septembra, a očekuje se da će dogovor biti zvanično potvrđen te nedelje.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.