Mnogo trčanja za koš više

Izvor: Danas, 29.Apr.2016, 22:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mnogo trčanja za "koš više"

Beograd - Na uvertiri finalne serije ABA lige košarkaši Crvene zvezde jednostavno nisu mogli da odole napadačkom stilu "na koš više" tinejdžera iz Mega Leksa, kojima je samo šest-sedam igrača u rotaciji bilo dovoljno da naprave pravu žurku u hali "Aleksandar Nikolić".

                 

Na "sajmu" kvalitetne košarke, individualnih poteza koji navode na razmišljanje da selektor >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << Aleksandar Đorđević pred početak "operacije Rio" sa punim pravom Bogdanoviću i Bjelici može priključiti Gudurića, Zagorca, Jankovića, uspostavljene su smernice verovatno čitave finalne serije koja se igra na tri dobijena meča.

Bez čak petorice standardnih igrača sa velikom minutažom Mega je u prvom meču izgledala kao da je čitavu sezonu odigrala sa samo sedam igrača u rotaciji. Polivalentnost Zagorca, Simeunovića, u pojedinim trenucima i Nikolića, veoma je otežala čitanje njihove igre od strane Zvezdine odbrane. Poseban ton u igri Mege davali su "đetići," plej Ivanović, brz, eksplozivan, niskog driblinga i sasvim solidnog šuta sa nepredvidivim izbačajem, dok Nikolić pak ima izvanredan šut za tri poena, "meku ruku" savršenu za širenje igre, urođeni atleticizam koji mu omogućava da u pojedinim fazama može da pokriva sve pozicije od trojke do petice.

- Ne možemo biti zadovoljni kvalitetom odbrane, primili smo puno poena, ali smo ofanzivno bili sasvim dobri. Mega je odlična ekipa, u skraćenoj rotaciji igrali su atipično i zato ih je bilo veoma teško čuvati. Više igrača pokriva različite pozicije u napadu što odbrani otežava posao; moraš da čuvaš niže i brže od sebe ili pak fizički snažne... Oni igraju veoma agresivno u odbrani, brzo u napadu... Kad god bismo napravili veću razliku oni bi nas stizali u narednih par napada - samokritičan je i realan Luka Mitrović, kapiten Crvene zvezde kome nakon višemesečne pauze nedostaje svežine za mečeve visokog intenziteta.

Uloga Nikole Jankovića u situaciji kada je mladi Vranjanac jedini centar, jednostavno je nemerljiva za Megu. Fizički građen po NBA standardima parirao je u kontakt igri Cirbesu i Štimcu, dok je ofanzivno bio jedina opcija za "ljubičaste" kada je unutrašnja igra u pitanju. Bez njega u reketu Mege duvalo bi sa svih strana.

- Veoma je teško igrati protiv Zvezde u skraćenoj rotaciji kada smo opterećeni povredama važnih igrača. Parirali smo im koliko smo mogli, vraćali se iz rezultatskog zaostatka... Mislim da i u nastavku serije nećemo odstupiti od našeg stila igre... Ono što moramo da popravimo je skok, dozvolili smo Zvezdi previše ofanzivnih skokova, dok smo mi na njihovoj strani u tom segmentu bili veoma loši - poručio je Janković.

Treći meč finalne serije na programu je u ponedeljak u 20.30 u Sremskoj Mitrovici.

Simonović: Tek smo počeli

Marko Simonović je sa tri trojke u drugom poluvremenu, uz imenjaka Gudurića, bio "iks faktor" u uvodnom trijumfu Crvene zvezde.

- Tek smo počeli. Moramo da budemo još oprezniji u drugoj utakmici, jer će biti još teža. Oni će u naredni meč ući još jače. Dobro je što igramo na našem terenu, čim je krenulo navijanje digli smo se sa energijom i odbranom zasluženo pobedili - naveo je Simonović

Zagorac: Napašćemo Zvezdu

Rade Zagorac je i na startu serije pokazao svu nadarenost pokrivajući tri pozicije u napadu.

- Nemamo respekt ni za koga. Zvezda je super ekipa, mogli su da prođu i na fajnal-for Evrolige, ali ne vidimo razlog zašto bismo se plašili i njih ili bilo koga. Radimo isto što i cele sezone. Sada moramo da se oporavimo, da ih opet napadnemo - poručio je kapiten Mege i neko ko je baš po ukusu uprave i stručnog štaba Crvene zvezde.

Nastavak na Danas...






Povezane vesti

Zvezda ponovo bolja od Mege, vodi sa 2:0

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Apr.2016, 05:21

Košarkaši Crvene zvezde poveli su sa 2:0 protiv Mega Leksa u finalnoj seriji plej-ofa Jadranske lige, pošto su večeras u Beogradu slavili sa 93:74 (26:21, 26:18, 20:21, 21:14).

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.