Miloš Vazura: Ne mrzimo Živkovića, bio nam je heroj, plakali smo i mi kad smo ga vratili za Beograd

Izvor: MozzartSport.com, 08.Feb.2016, 21:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Miloš Vazura: Ne mrzimo Živkovića, bio nam je heroj, plakali smo i mi kad smo ga vratili za Beograd

Generalni direktor Partizana o pregovorima sa Andrijinim ocem Jovicom, novom sistemu poslovanja sa izdancima omladinske škole, učešću policije u celom slučaju...

(Od specijalnog izveštača MOZZART Sporta da Kipra)

Dosad nekako, odsad nikako. U Partizanu su povukli dve linije. Jednu crnim flomasterom, ispod "slučaja Andrija Živković". Drugu, crvenom bojom, da im se ne desi novi - Andrija Živković.

Posle neslavnog rastanka sa fudbalerom >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << koji je, ne zbog igara, opet dospeo u centar pažnje ovdašnje javnosti, u Humskoj 1 su rešili da uspostave novi sistem vrednosti. Uveravaju da nijedan ugovor neće biti sporan ili štetan za klub, koji će trpeti ozbiljne finansijske posledice zbog svega što je "zakuvala" uprava na čelu sa Draganom Đurićem.

"Propisi nas obavezuju da više nema učešća trećeg lica, fondova ili menadžera, čak ii ako bi se desilo da potpišemo novi ugovor sa Andrijom. Jednako važno, sistem koji smo uveli podrazumeva da kad deca iz naše omladinske škole potpisuju prvi profesionalni ugovor to čine na period od pet godina i da u njima nema procenata. A da dotad mogu da imaju stipendijski ugovor u vrednosti od najviše 1.000 evra, a ne 1.500 kako je bilo do skora. Sa decom moramo da se bavimo kad im je 13, 14 godina, da im se stavi do znanja šta je Partizan, kako ne bismo u njihovih 19 dolazili u situaciju da vređaju članove bivše uprave" poruka je Miloša Vazure, po dolasku na Nikoziju, gde će u završnici pripremnog perioda, zajedno sa još dvojicom članova Radne grupe, Miloradom Vučelićem i Vojislavom Nedićem, ispratiti rad ekipe Ivana Tomića.

FOTO: Partizanov tim za proleće

Na "slučaj Živković" tačka je stavljena, ali daleko od toga da je sve objašnjeno. Na primer, kako se Andrijin otac Jovica ponašao u pregovorima oko eventualne prodaje koju ste priželjkivali zarad izbegavanja plaćanja "penala" ili produžetka saradnje sa Partizanom?

"Oni (otac i menadžer Predrag Đorđević, prim. au) su u jednom trenutku rekli da bi trebalo da dobiju 14.000.000 evra, na šta sam se nasmejao. Pokušao sam da organizujem još jedan sastanak, kako bismo našli rešenje, a odgovorili su da nisu u Srbiji, da se vraćaju tek 14. februara, dva dana po isteku prelaznog roka. Partizan nije mogao da čeka, doneli smo odluku o njegovom vraćanju za Beograd, zarad mira u ekipi, jer je priča uzela previše maha".

Kako je Andrija reagovao po dolasku u Beograd, kako se ponaša na tim treninzima u Zemunelu?

"Od trenera Igora Spasića sam dobio informaciju da treninge odrađuje kao profesionalac. Verujem da će tako ostati do poslednjeg dana. Samo da razjasnimo, Andrija nije vraćen u Teleoptik, već trenira pod nadzorom trenera tog kluba, sa grupom igrača na koje mi u ovom trenutku ne računamo".

Nudili ste mu blanko ugovor, pred TV kamerama, važi li i dalje ta ponuda?

"Andrija i dalje može da produži saradnju. Sve od njega zavisi. Sigurno se o Živkovića nećemo ogrešiti. Sve i dalje zavisi od njih, mogu da se jave i kažu ’hoćemo da potpišemo novi ugovor’. Ako se otac Jovica javi tim rečima sešćemo za sto. Opet".

"PREŽIVEĆE PARTIZAN I OVO"

Do tad, Partizan mora da plaća penale?

"Kazna je 2.500.000 evra, za toliko smo tuženi. A imali smo ponudu od 10.000.000, koji smo mogli da podignemo na 11.000.000 (nezvanično, Mančester Siti). Igrač bi dobio 1.200.000, iako je tata tražio 1.500.000, što se negde uklapalo. Onda je Jovica Živković rekao ’nije to dobra liga za njega’. U međuvremenu Andrija je mogao da produži ugovor, da pomogne Partizanu, da zarade i on i klub, plus da platimo kaznu. Nije hteo. Posle toga morali smo da reagujemo".

Ostaćete i bez novca i bez igrača?

"Partizan je veliki klub, preživeće sve ovo".

Opet, pročitaste li Jovičinu izjavu kako će Andrija da se oduži klubu, makar iz svog džepa?

"Šta znači ta rečenica? Čista demagogija. Neko ga očigledno pametno savetuje kako da izađe u javnost. Pazite, sve vreme smo radili u saradnji sa ocem i menadžerom, a da pare da ostanu u klubu. Nismo naišli na njihovo razumevanje. Mislim da njihovo ponašanje nije moralno".

Živković je diskriminisan, ovo je nezabeleženo u istoriji

U međuvremenu se oglasilo sindikat profesionalnih fudbalera "Nezavisnot", tvrdnjom kako je Živković diskriminisan?

"Ja njih da pitam, ko mu otežava nastavak karijere: Partizan ili Andrija? Niko ga nije prisiljavao da potpiše nogi ugovor. Ivica Iliev ga je molio, profesor dr Vladimir Vuletić preklinjao, ja se verovatno u privatnom životu ne bih spustio na tako nizak nivo, ali ovde moram. Zbog Partizana".

Postoji li mogućnost da potegnete pitanje odgovornosti članova prethodne uprave, eventualno kroz krivične prijave?

"Policija radi na ovom slučaju, pokupila je sva dokumenta iz kluba. Ugovor svakako nije bio dobar, ali je dobro što tako nešto više ne može da se desi. Bar dok je ova uprava tu".

PARTIZAN: Suma ne dolazi

Kako posle svega gledate na Andriju Živkovića?

"Niko u Partizanu njega ne mrzi. Naprotiv, svi ga volimo. Samo da znate, nije on jedini koji je plakao u noći kad smo odlučili da ga vratimo sa priprema. Plakali su i drugi. Bio nam je heroj minuloh šest meseci".

Da li stvarno verujete u preokret?

"Ne. Ne verujem da će se Andrija i njegova porodica predomisliti, ali bih voleo da se to desi", završio je Miloš Vazura, generalni direktor Partizana.

Pratite MOZZART i na našoj novoj Fejsbuk stranici!

(FOTO: partizan.rs)

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

Vazura: Živković nam je bio heroj

Izvor: B92, 08.Feb.2016

Generalni direktor Partizana Miloš Vazura rekao je da Andrija Živković i dalje može da produži ugovor, ali da ne veruje da će se to dogoditi. "Niko u Partizanu njega ne mrzi. Naprotiv, svi ga volimo. Samo da znate, nije on jedini koji je plakao u noći kad smo odlučili da ga vratimo sa priprema....

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.