“Milioneri“ nastavljaju propadanje

Izvor: RTS, 20.Dec.2014, 19:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

“Milioneri“ nastavljaju propadanje

Fudbaleri Verdera iz Bremena pobedili su na svom terenu Borusiju Dortmund sa 2:1, dok je Augzburg istim rezultatom savladao Borusiju Menhengladbah u utakmicama 17. kola nemačke Bundeslige. U Leverkuzenu Bajer i Ajntraht odigrali su nerešeno 1:1, dok su mečevi Šalke - Hamburg i Štutgart - Paderborn završni bez golova.

U poslednjem kolu jesenjeg dela šampionata Verder je pred svojim navijačima savladao vicešampiona Nemačke, Borusiju Dortmund, koja prvi deo šampionata završava >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u zoni ispadanja. Najzaslužniji za trijumf tima iz Bremena bio je Davi Zelke, koji je postigao prvi gol već u trećem minutu i asistirao za drugi gol Finu Bartelsu u 62. minutu. Jedini gol za Borusiju postigao je štoper Mats Humels u 69. minutu na asistenciju Ilkaja Gundogana.

Tim Jirgena Klopa je još jednim porazom nastavio sa lošim partijama u prvenstvu i Verder ih je u direktnom sudaru poslao na mesto koje vodi u drugu ligu. U slučaju da u nedelju pobedi Frajburg, Borusija će preuzeti "fenjer".Srpski reprezentativac Miloš Jojić presedo je ceo meč na klupi Borusije iz Dortmunda. Verder je ovim trijumf "izbio" na 16. mesto Bundeslige sa 17 bodova, dok je Borusija 17. sa 15.

Augzburg je nakon preokreta savladao Borusiju Menhengladbah, pa je tako prvi deo sezone završio trijumfalno. Borusija je povela je golom Maksa Krusa u trećem minutu iz jedanaesterca, koji je minut ranije skrivio Jan-Ingver Kalsen Braker. Preokret Augzburgu doneli su Markus Felner i Raul Bobadila golovima u 20, odnosni 51. minutu.

Bajer se na svom stadionu prilično namučio protiv Ajntrata, čak na kraju nije ni stigao do pobede. Gosti su poveli preko Aleksandra Mejera u 36. minutu iz jednaesterca, koji je skrivio Tin Jedvaj. Izjednačenje Bajeru, a ispostaviće se i konačan rezultat, doneo je Karim Belarabi u 83. minutu. Bajer će jesenji deo šampionata okončati na trećem mestu sa 28 bodova, a Ajntraht je sedmi sa 23.

Rezultati i strelci:

Augzburg - Borusija Menhengladbah 2:1 (Feulner 20, Bobadilja 51. - Kruze 3)

Verder - Borusija Dortmund 2:1 (Zelke 3, Bartels 62. - Humels 69)

Bajer Leverkuzen - Ajntraht Frankfurt 1:1 (Belarabi 83. - Mejer 36. penal)

Šalke - Hamburger 0:0

Štutgart - Padeborn 0:0

Petak:

Majnc - Bajern 1:2

Danas:

Volfsburg - Keln (18 sati)

Nedelja:

Herta - Hofenhajm (15.30)

Frajburg - Hanover (18.30)

Tabela: Bajern 45 bodova, Volfsburg 31, Augzburg 30, Bajer Leverkuzen 29, Borusija Menhengladbah i Šalke po 28, itd.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

"Milioneri" nastavljaju propadanje

Izvor: RTS, 20.Dec.2014

Fudbaleri Verdera iz Bremena pobedili su na svom terenu Borusiju Dortmund sa 2:1, dok je Augzburg istim rezultatom savladao Borusiju Menhengladbah u utakmicama 17. kola nemačke Bundeslige. U Leverkuzenu Bajer i Ajntraht odigrali su nerešeno 1:1, dok su mečevi Šalke – Hamburg i Štutgart – Paderborn...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.