Milanko prvi kreće u Sočiju

Izvor: B92, 06.Feb.2014, 13:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Milanko prvi kreće u Sočiju

Srbiju će na Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju predstavljati osmoro sportista u pet sportova, a prvi će na borilište izaći Milanko Petrović.

Petrović će se takmičiti u bijatlonu i skijaškom trčanju, na ukupno pet trka, a prva ga očekuje u subotu od 18.30, kada će se boriti u sprintu na deset kilometara.

Već dva dana kasnije Milanko će se takmičiti u poteri na 12,5 kilometara, takođe u bijatlonu, a u sredu, 12. februara, čeka ga prvo takmičenje u kros-kantriju, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u sprintu.

Samo dan kasnije Petrović će se boriti na 20 kilometara individual u bijatlon, a istog dana Ivanu Kovačević očekuje trka u skijaškom trčanju na deset kilometara.

Takmičenje u skijaškom trčanju za naše sportiste završava se u petak, 14. februara, kada će se Petrović i Rejhan Šmrković nadmetati u klasičnoj trci na 15 kilometara.

Poslednje nedelje Igara u Sočiju na borilištima će se naći preostali srpski predstavnici – Nevena Ignjatović i Marko Vukićević u alpskom skijanju, Nina Micić u snoubordu i Vuk Rađenović i Aleksandar Bundalo u bobu.

Takmičenje u bobu zakazano je za 16. i 17. februar, a termini su od 20.15 i 18.30. Te nedelje Vukićević će skijati superveleslalom, a potom 19. februara veleslalom i 22. slalom.

Ignjatovićeva će se na stazi naći 18. i 21. februara, kada su na programu trke u veleslalomu, odnosno slalomu.

Micićevu takmičenja očekuju 19. i 22. februara, prvo če se nadmetati u paralel veleslalomu, a potom i paralel slalomu.

Zimske olimpijske igre u Sočiju zvanično će biti otvorene u petak od 17 časova, a traju do 23. februara.
Pogledaj vesti o: Olimpijske igre

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Počela takmičenja na Zimskim olimpijskim igrama

Izvor: NTV.rs, 06.Feb.2014

Takmičenja u Sočiju počela su dan pre otvaranja, prvi put na Zimskim olimpijskim igrama još od Sarajeva 1984. Tada su program otvorili hokejaši SAD i Kanade, a ovog puta snouborderi. Oni su se borili u kvalifikacijama discipline ”sloupstajl ” u obe konkurencije.Svoje prve nastupe imali su i...

Nastavak na NTV.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.