Migrantska kriza pod kontrolom u Srbiji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Okt.2016, 08:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Migrantska kriza pod kontrolom u Srbiji

Migrantska kriza je pod kontrolom i ne utiče na bezbednosnu situaciju u Srbiji izjavio je danas v..d. direktora policije Vladimir Rebić.

Incidenti, poput onog u Subotici i na Aerodromu Nikola TEsla, su sporadični slučajevu, kaže on.

"Od početka krize Srbijom je prošlo blizu dva miliona migranata, a oko 600.000 propraćeno. MUP u saradnji sa Ministarstvom za rad i Crvenim krstom uspelo da stavi migrantsku krizu pod kontrolu", rekao je Rebić gostujući na RTS. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<

On je naglasio da je saradnja sa policijom u regionu dobra, te da je saradnja policija zemalja zapadnog Balkana u velikoj meri doprinela rešavanju ili umirenju kretanja migranata na balkanskoj ruti.

Govoreći o izboru novog direktora policije i kakav profil treba da ima, on kaže da prvi čovek policije mora da bude pošten, vredan i da "vodi direkciju sa pažnjom dobrog domaćina".

"Pri tom mora da bude dovoljno hrabar da prizna da nije najbolji stručnjak u svim oblastima, ali da mora imati tim ljudi sa kojim će da odluči za koju će se opciju odlučiti i da svojim autoritetom izgura tu opciju", rekao je Rebić.

Taj čovek, nastavlja on, mora da ima viziju i misiju, te ukoliko on bude odabran na to mesto pokušaće da napravi tim sa kojim će da napravi dobre rezultate.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.