Meksiko: Ferari opasno preti Mercedesima

Izvor: B92, 28.Okt.2016, 18:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Meksiko: Ferari opasno preti Mercedesima

Luis Hamilton bio je najbrži na prvom, a Sebastijan Fetel na drugom zvaničnom treningu za Veliku nagradu Meksika.

Po veoma hladnom vremenu od svega desetak stepeni celzijusa na stazi Ermanos Rodriges Britanac je posle 34 izvezena kruga bio najbolji sa vremenom 1:20,914 minuta.

Ipak, nije tako lako stigao do "pobede", jer su mu odmah "za petama" bili rivali iz Ferarija Sebastijan Fetel sa 0,079 sekundi zaostatka i Kimi Raikonen sa +0,158s.

Rozberg je imao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << tek sedmo vreme na 2.200 metara nadmorske visine sa 0,759 sekundi zaostatka. Brži i od njega bili su Valteri Bostas u Vilijamsu te obe Fors Indije, domaći adut Serhio Peres te zemljak Niko Hilkenberg.

Već na drugom treningu u prvi plan je izbio Ferari, a Fetel je bio brži od Hamiltona za 0,004 sekundi, uz 47 izvezena kruga. Rozberg se pravio i ostvario treće vreme, četvrti je bio Raikonen, a među deset najbržih još Rikardo, Hilkenberg, Ferstapen, Botas, Sajnc i Alonso.

Trka u Meksiku mogla bi da reši sezonu jer ukoliko Rozberg trijumfuje u nedelju, a Hamilton odustane ili bude slabije plasiran od desete pozicije, odnosno ne osvoji nijedan bod, Nemac bi osvojio prvu titulu u karijeri.

Na prvom zvaničnom treningu neke ekipe su testirale sistem zaštite vozača popularni "preol" (halo), a viđen je na bolidima Felipea Mase, Paskala Verlajna, Serhija Peresa i Kevina Magnusena u uvodnim krugovima.

U subotu uveče su kvalifikacije, a trka za VN Meksika je u nedelju od 20 časova

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Hamilton najbrži, Rozbergu ne prija Meksiko

Izvor: Nezavisne Novine, 28.Okt.2016

Luis Hamilton imao je najbolje vrijeme na prvom zvaničnom trenungu za Veliku nagradu Meksika...Po veoma hladnom vremenu od svega desetak stepeni celzijusa na stazi Ermanos Rodriges Britanac je poslije 34 izvezena kruga bio najbolji sa vremenom 1:20,914 minuta...Ipak, nije tako lako stigao do "pobjede",...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.