Meksikanci otpustili Ereru

Izvor: RTS, 29.Jul.2015, 04:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Meksikanci otpustili Ereru

Zbog napada na novinara, selektor Meksika Migel Erera ostao bez posla. Stevan Jovetić na lekarskim pregledima u milanskom Interu. Totenhem je poslednjih godina "progutao" mnogo talentovanih fudbalera. Erik Lamela očajnički pokušava da ne bude jedan od njih. Boston odustao od organizacije OI 2024. Ibrahim Afelaj prešao u Stouk. Rivaldo: Da igram danas, bio bih najbolji na svetu.
22.30 - Selektor >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << reprezentacije Meksika Migel Erera dobio je otkaz, samo dva dana nakon što je sa nacionalnim timom osvojio trofej na Gold kupu, prvenstvu Severne i Srednje Amerike i Kariba. Na neočekivani prekid saradnje Meksički fudbalski savez odlučio se zbog incidenta na aerodromu u Filadelfiji, gde je Erera udario komentatora TV Asteka Kristijana Martinolija nezadovoljan kritikama na njegov račun tokom turnira.
Martinoli je u ponedeljak izjavio da mu je temperamentni 47-godišnji selektor pretio i udario ga u predelu vrata.
Meksiko je u finalu Gold kupa pobedio Jamajku sa 3:1 i osvojio rekordnu sedmu titulu.
Najbolje meksičke fudbalere Erera je vodio od 2013. godine, a sa nacionalnom reprezentacijom stigao je do osmine finala prošlogodišnjeg prvenstva sveta u Brazilu.
21.30 - Bivši brazilski reprezentativac Rivaldo smatra da je današnji fudbal na nižem nivou nego u vreme kada je on igrao.
To, prema osvajaču Zlatne lopte 1999. godine, pokazuje i neverovatan učinak trenutno najboljih svetskih igrača Kristijana Ronalda i Lionela Mesija.
Fudbal se mnogo promenio. Kada bih sada igrao na visokom nivou, kladim se da bih Zlatnu loptu dobio dva ili tri puta, a u Španiji bih postizao i 50 golova po sezoni. Ranije je viši nivo bio i u Brazilu, i svuda... Kada najbolji svetski igrači Ronaldo i Mesi postignu 50 golova na 38 utakmica to nije normalno, rekao je Rivaldo, prenosi portal Gol.
Bivši as Barselone i Milana, 43. godišnji Rivaldo, za nacionalnu reprezentaciju Brazila odigrao je 74 meča i postigao 35 golova, a trenutno je predsednik i igrač brazilskog drugoligaškog kluba Mogi Mirim.
20.30 - Fudbaler Barselone Nejmar kaže da ne pokušava da bude bolji fudbaler od saigrača Lionela Mesija.
Mesi je do sada osvojio četiri Zlatne lopte, koje se dodeljuju najboljem fudbaleru sveta i poslednjih godina je jedan od najboljih igrača Barselone.
Argentinac je prošle sezone, u kojoj je Barselona osvojila šampionsku titulu u Španiji, Kup kralja i Ligu šampiona, postigao 58 golova, a Nejmar 39.
Nije mi cilj da prestignem Mesija, samo pokušavam da sledim svoj put. Ne pokušavam da budem bolji od ostalih, cilj je da napredujem, rekao je Nejmar, preneli su španski mediji.
Zbog crvenog kartona na Kupu Amerike Nejmar je suspendovan na dve utakmice reprezentacije Brazila u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2018. godine, protiv Čilea i Venecuele, ali će se vratiti za duel sa Argentinom i Mesijem.
Mesi je velika zvezda. Nije dobro kada igrate protiv njega, ali to nije uvek ni tako loše. Učiniću sve što mogu da pobedimo. To će biti teška utakmica, ali sve utakmice u kvalifikacijama će biti teške, rekao je Nejmar.
20.00 -  Najstandardniji fudbaleri srpskog prvaka Partizana biće premirani sa po 40.000 evra ukoliko crno-beli izbore plaman u grupnu fazu Lige šampiona.
Portal Gol prenosi da je taj iznos predviđen za igrače sa najvećom minutažom u kvalifikacijama, dok bi ostalim igračima pripalo manje, u zavisnosti od konkretnog doprinosa ekipi.
Fudbalere Partizana očekuje dvomeč 3. kola kvalifikacija za elitno takmičenje protiv bukureštanske Steaue, a ukoliko budu bolji obezbediće učešće u Ligi Evrope i u tom slučaju biće nagrađeni sa po 20.000 evra, zavisno od učinka.
Eventualnom eliminacijom Steaue klub bi iz budžeta Uefe dobio 5,4 miliona evra, a ukoliko ostvari podvig i izbori plasman u grupnu fazu Lige šampiona Partizan bi bio bogatiji za čak 14 miliona evra.
Prva utakmica 3. kola kvalifikacija između Steaue i Partizana igra se sutra u Bukureštu od 20.30 sati, a revanš je sedam dana kasnije u Beogradu.
19.00 - Fudbaler Totenhema Emanuel Adebajor na korak je od prelaska u Aston Vilu, preneli su britanski mediji.
Kako se navodi, Adebajor je proveo dan u trening centru Aston Vile, gde je razgovarao o ličnim uslovima transfera i trebalo bi da obavi lekarske preglede.
Očekuje se da će Adebajor preći na pozajmicu u Aston Vilu do kraja sezone i tako ponovo sarađivati sa trenerom Timom Šervudom. Oni su zajedno bili u Totenhemu, u sezoni 2011-2012, tokom koje je napadač Togoa postigao 14 golova u 25 utakmica.
Aston Vili je potreban napadač, pošto je ovog leta prodala Liverpulu Kristijana Bentekea.
18.00 - Juniorska košarkaška reprezentacija Srbije pobedila je selekciju Francuske sa 75:64 (18:19, 17:19, 23:5, 17:21) i obezbedila plasman u četvrtfinale prvenstva Evrope u Grčkoj.
Izabranici selektora Slobodana Klipe zasluženo su slavili protiv "trikolora" i nakon 2. kola osigurali najmanje četvrto mesto u E grupi druge faze takmičenja.
Na šampionatu za košarkaše do 18 godina Srbija je danas odigrala odličan meč i na impresivan meč pobedila snažnu selekciju Francuske.
Posle izjednačenog prvog poluvremana, srpski juniori su odigrali fantastično u trećoj deonici, kada su agresivnom odbranom i kolektivniom igrom uspeli da slome otpor rivala i trasiraju put ka trijumfu.
Istakli su se Simanić sa 27 i Stojanović sa 16 poena, dok su kod Francuza najefikasniji bili Gombo sa 13 i Čuaf sa 12.
U poslednjem 3. kolu E grupe Srbija igra u sredu od 18 sati protiv Češke.
17.30 - Fudbaler Borusije iz Dortmuda Marko Rojs neće ovog leta preći u Juventus, već će ostati u tom nemačkom klubu.
Pročitali smo glasine koje kruže o transferu Marka Rojsa. Sa sigurnošću možemo da kažemo da on uživa u Borusiji, da mu gode brojne ponude evropskih klubova, ali da je nedavno odlučio da ostane u Dortmundu, saopštila je menadžerska agencija koja zastupa Rojsa, Sportstotal.
Italijanski šampion Juventus zainteresovan je za Rojsa, a spekulacije o njegovom prelasku u Torino pojačale su se nakon što je Šalke odbio ponudu Juventusa od 22 miliona evra za Julijana Drakslera.
17.00 - Reprezentativac Srbije u atletici Elzan Bibić osvojio je zlatnu medalju u trci na 3.000 metara na Olimpijskim danima mladih Evrope (EYOF) u Tbilisiju. Bibić je trijumfovao rezultatom od osam minuta, 50 sekundi i 10 stotinki, čime je timu Srbije doneo prvu medalju na takmičenju mladih sportista u Gruziji.
Naš srednjeprugaš je dominirao na stazi, ostali nisu uspeli da ga ugroze. Krenuo je u finiš na 500 metara od cilja, ostavivši rezervu za sutrašnjih 1.500 metara, rekao je Radiju sto plus selektor juniorske reprezentacije Srbije Edin Zuković.
Iza ovog 16-godišnjeg Novopazarca, u cilj su posle 3.000 metara ušli drugoplasirani Nurkan Datekin iz Turske sa 8:54,91 i Italijan Tindaro Liza, koji je bio treći vremenom od 8:56,65.
Elzan Bibić će se u sredu od 15.10 po srednjeevropkom vremenu boriti za visok plasman i na 1.500 metara, pošto je u kvalifikacijama imao najbolje vreme od 12 finalista.
Olimpijski dani mladih Evrope u Tbilisiju završavaju se 31. jula.
16.30 - Fudbaler Mančester sitija Stevan Jovetić nalazi se na lekarskim pregledima u Milanu i ako ih prođe potpisaće ugovor sa Interom.

Italijanski mediji preneli su da će 25-godišnji crnogorski reprezentativac preći na dvogodišnju pozajmicu, a Inter bi posle toga mogao da otkupi njegov ugovor za 12 miliona evra. Trener Intera Roberto Mančini rekao je da će Jovetić biti "ključan deo ekipe".
Jovetić je prošao omladinsku školu Partizana a za prvi tim "crno-belih" debitovao je 2006. godine i osvojio "duplu krunu".
On je 2008. godine prešao u Fiorentinu, a 2010. godine pokidao je prednje ukrštene ligamente desnog kolena, zbog čega je propustio celu sezonu 2010-2011.
Jovetić je 2013. godine za 26 miliona evra potpisao ugovor sa Mančester sitijem, gde je za dve sezone osvojio Premijer ligu i FA kup. On je za to vreme samo 11 puta bio starter u ligi i postigao osam golova.
Za reprezentaciju Crne Gore odigrao je 36 utakmica i postigao 14 golova.
15.40 - Doskorašnji fudbaler Sampdorije Stefano Okaka novi je član Anderlehta, potvrdio je belgijski klub.
Okaka je prethodnih dana odbio ponude Bolonje i Votforda, a u Anderleht stiže kao zamena za Aleksandra Mitrovića koji je pojačao Njukasl.
Tokom karijere italijanski napadač nastupao je za Romu, Modenu, Brešu, Fulam, Bari, Parmu i Speciju, dok je za ekipu Sampdorije zabeležio 47 nastupa i postigao sedam golova.
Za reprezentaciju Italije debitovao je u novembru prošle godine na prijateljskoj utakmici protiv Albanije, kada je bio jedini strelac na meču.
15.10 - Portugalski fudbaler Žudilson Mamadu Tunkara Gomeš, poznatiji kao Pele, ipak neće postati igrač Crvene zvezde jer je izabrao prelazak u Pasoš Fereiru na jednogodišnju pozajmicu.
Ovaj 23-godišnji vezista bio je jedna od opcija za pojačanje vicešampiona Srbije, u koji bi takođe došao kao pozajmljen igrač Benfike.
Napred Pasoš. Nadam se da ćemo biti uspessni, napisao je Pele na svom Tviter profilu.
Pele je letos prešao u Benfiku, nakon što je četiri sezone bio pod ugovorom sa Milanom.
Tokom karijere igrao je za Beleneseš u dva navrata, Oljanense, kijevski Arsenal i Đenovu.
Za mladu selekciju Portugalije nastupio je tri puta.
14.50 - Brazilski fudbalski reprezentativac Felipe Luis posle samo jedne sezone napustio je Čelsi i vratio se u madridski Atletiko, sa kojim je potpisao četvorogodišnji ugovor.
Atletiko je doveo igrača koji je jedan od najboljih na svetu na poziciji levog beka. Pored toga, neće mu biti potreban period adaptacije jer je već bio kod nas, rekao je sportski direktor Hose Luis Kaminero za klupski sajt.
Brazilski reprezentativac član Atletika bio je od 2010. do 2014. godine, a odigrao je 184 utakmice i postigao pet golova.
Sa Atletikom je osvojio titulu u Primeri, Kup kralja, dva Uefa Superkupa, Ligu Evrope, a igrao je i finale Lige šampiona protiv Reala u porazu od 4:1.
On je tokom karijere igrao za brazilski Figerense, Ajaks i Deportivo iz La Korunje.
Za reprezentaciju Brazila nastupio je 18 puta.
14.30 - Doskorašnji košarkaš Fenberbahčea Luka Žorić novi je član Cedevite, potvrđeno je na sajtu hrvatskog kluba.
Iskusni centar je tokom karijere nastupao za Cibonu, Šibenik, Karlovac, Dubravu, Braunšvajg, Dubrovnik, Olimpiju, Zagreb i Unikahu, dok je prethodne dve sezone nosio dres Fenberbahčea.
Prošle sezone u prvenstvu Turske prosečno je beležio četiri poena i 2,4 skoka, dok je u Evroligi u proseku imao 5,8 poena i 2,9 skokova po utakmici.
Žorić je 2011. godine sa ekipom Zagreba osvojio hrvatsko prvenstvo savladavši Cedevitu u finalu, a iste sezone bio je najkorisniji igrač ABA lige.
13.00 - Argentinskii fudbaler Gonzalo Iguain produžiće ugovor sa Napolijem do 2019. godine, čime je stavljena tačka na spekulacije o njegovom odlasku, tvrdi italijanska štampa.
Iguain će po novom ugovoru dobijati 5,8 miliona evra godišnje, umesto dosadašnjih 5,5 miliona, prenosi rimska "Republika".
Poslednjih dana pisalo se o eventualnom odlasku Iguaina u Pari Sen Žermen ili Arsenal.
Argentinac je započeo karijeru u River Plejtu, a 2007. godine je za 12 miliona evra prešao u madridski Real.
U dresu kraljevskog kluba osvojio je tri titule prvaka Španije, postigavssi 107 golova na 190 utakmica.
Za Napoli je svim takmičenjima odigrao 103 meča i postigao 53 gola, dok je za reprezentaciju Argentine nastupio 52 puta i bio strelac 25 golova.
11.55 - Bivši fudbaler Barselone Ibrahim Afelaj potpisao je dvogodišnji ugovor sa Stoukom, potvrđeno je na sajtu engleskog premijerligaša.
Holandskom vezisti nedavno su istekle obaveze prema šampionu Evrope i bez obeštećenja je pojačao Stouk.
Interesantno je da će Afelaj biti četvrti fudbaler koji je došao Stouk iz Barselone, nakon Bojana Krkića, Marka Munijese i Mohe.
Afelaj je prošlu sezonu proveo na pozajmici u Olimpijakosu, a prethodno je igrao za Šalke i PSV.
Za reprezentaciju Holandije odigrao je 50 utakmica i dao šest golova.
11.50 - Vezista Mančester junajteda Huan Mata rekao je da se nada da će u predstojećoj sezoni postići dosta golova i da će na taj način ojačati napad "crvenih đavola".
Uvek se trudim da postignem što više golova. Dok sam bio dete igrao sam kao napadač i neće mi biti teško da pomognem u napadu. U svakom timu u kom sam igrao postizao sam dosta golova i nadam se da će tako biti i predstojeće sezone u Mančesteru, rekao je Mata.
Ovaj 27-godišnji vezni fudbaler je prošle sezone za Junajted odigrao 35 utakmica i postigao je 10 golova.
11.30 - Kako prenosi portugalski list „Rekord", Porto je vrlo blizu finalizovanja pozajmice Erika Lamele iz Totenhema. Klub sa stadiona Dragao bi imao opciju da otkupi ugovor argentinskog krilnog fudbalera, i to po ceni od 7,5 miliona evra.

Klub iz Londona je platio 25 miliona funti kada je od Rome otkupio ovog igrača, koji, i pored vrlo očiglednog talenta, nije uspeo da se na pravi način prilagodi igranju na Vajt Hart Lejnu.
10.15 - Boston je odustao od namere da se kandiduje za domaćina Olimpijskih igara 2024. godine, a Olimpijski komitet SAD ima vremena do sredine septembra da pronađe zamenu.
Kako prenosi agencija Rojters, Boston je odustao od učešća u trci za organizaciju OI iz finansijskih razloga i nedovoljne podrške lokalnog stanovništva.
Međunarodni olimpijski komitet (MOK) saopštio je da je uveren da će SAD naći odgovarajuću zamenu za Boston.
SAD su poslednji put bile domaćini Letnjih olimpijskih igara 1996. godine u Atlanti, dok su Zimske OI poslednji put na teritoriji SAD održane u Solt Lejk Sitiju 2002. godine.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

"Popio" nožicu... Pa, ne može bahato

Izvor: Mondo, 29.Jul.2015

Iako im je obezbedio trofej na Gold kupu, selektor Meksika Migel Erera dobio je otkaz..Foto: AP Photo/Matt Rourke..Migel Erera je sa nacionalnim timom Meksika osvojio trofej na Gold kupu - prvenstvu Severne i Srednje Amerike i Kariba, a dva dana kasnije sačekao ga je otkaz...Na neočekivani prekid saradnje...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.