Matić: Videli ste, ima ko da me zameni...

Izvor: Mondo, 25.Maj.2016, 22:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Matić: Videli ste, ima ko da me zameni...

Jedan od najiskusnijih reprezentativaca Srbije Nemanja Matić zadovoljan novim sistemom igre i rada kod Slavoljuba Muslina. Poručuje da ima ko da ga zameni na početku kvalifikacija, kao i da će pružiti podršku sa tribina, ako ga pozovu.

Foto: MN Press

Reprezentacija Srbije je u Užicu, po ko zna koji put, imala novi početak.

"Orlovi" su pred oko pet hiljada gledalaca savladali Kipar 2:1, a strelci su bili Aleksandar Mitrović i Dušan Tadić. Moglo bi >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << se reći "samo 2:1", s obzirom na to da su reprezentativci Srbije na Gradskom stadionu u Užicu ušli u mnoštvo prilika, a dva puta su pogađali okvir gola.

Slavoljub Muslin je nakon manje od 72 sata nakon što se i zvanično upoznao, a potom i predstavio reprezentativcima, požalio samo na neefikasnost, ali upozorava da je to nešto što će "doći". Sličan komentar je dao i Nemanja Matić nakon utakmice sa Kiprom.

"Bitno da smo pobedili. Kad se pobeđuje nebitno je da li je 1:0, 2:1, važno je da se pobeđuje. Mogli smo da pobedimo i ubedljivije, ali mislim da je publika zadovoljna", rekao je fudbaler Čelsija za kamere "Sportnetworka"

On će se nakon ove utakmice vratiti u London na oporavak, kako je već FSS to dogovorio sa engleskim klubom, pa ga neće biti za duele sa Izraelom u Novom Sadu (31. maj) i Rusijom u Monte Karlu (5. jun).

Objasnio je da mu odgovara novi sistem igre u formaciji 3-4-3.

"Imali smo samo dva dana da radimo na novom sistemu, ali nam je selektor rekao da se ne opterećujemo previše, da jednostavno igramo kao u našim klubovima. Nismo Kipranima dozvolili da mnogo urade u napadu", zastao je on i dodao:

"Ako se po jutru dan poznaje, biće sve u redu".

Zbog crvenog kartona koji je dobio u poslednjoj utakmici kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv Portugala, on je suspendovan na čak tri utakmice, pa ga neće biti na početku novog ciklusa protiv Irske, Moldavije i Austrije, ali...

"Ako me selektor pozove da budem uz ekipu, ja ću se odazvati. Da ih bar podržim sa tribina. Žao mi je što ne mogu da igram, ali videli ste da ima ko da me zameni", rekao je Matić koji je u današnjem duelu "igrao u paru" sa Nemanjom Maksimovićem, da bi ga u drugih 45 minuta zamenio Marko Grujić.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.