Mala osveta Brazila - Nejmar doneo prvo zlato

Izvor: B92, 21.Avg.2016, 02:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mala osveta Brazila - Nejmar doneo prvo zlato

Fudbaleri Brazila su osvojili svoje prvo olimpijsko zlato pobedom nad Nemačkom posle boljeg izvođenja penala - 5:4. U regularnom toku rezultat je bio 1:1.

Brazilci su se tako na Marakani bar malo osvetili "pancerima", koji su im pre dve godine u Belo Horizonteu naneli jedan od najbolnijih poraza u istoriji - 7:1.

Da se ova noć neće odvijati kao košmar za domaćina nagovestio je Nejmar fantastičnim slobodnjakom u 27. minutu, ali je Maks Mejer posle 15-ak minuta igre >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u drugom poluvremenu izjednačio.

Golova nije bilo do kraja, pa su o olimpijskom zlatu odlučivali penali.

Nejmar je ponovo bio u centru pažnje u poslednjoj penal seriji. Nakon osam uspešnih šuteva, Veverton je zaustavio udarac Nilsa Petersena u petoj seriji, a onda je na scenu kročio heroj nacije.

Nejmar je preciznim udarcem svojoj zemlji doneo ono što nikad dosad nije osvojila, iako iza sebe ima pet titula svetskog prvaka.

Brazil je čak tri puta gubio u finalima olimpijskih turnira, a ima i dve bronze.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.