Magnusen: Biću spreman za Moncu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 31.Avg.2016, 16:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Magnusen: Biću spreman za Moncu

Vozač Renoa Kevin Magnusen rekao je da se oseća bolje posle udesa u trci Formule 1 za Veliku nagradu Belgije i da očekuje da će nastupiti u predstojećoj trci u Monci.

"Osećam se mnogo bolje, što je veoma dobra vest. Obavio sam nekoliko pregleda koji su pokazali da sam spreman za Moncu i siguran sam da ću biti u vozilu u nedelju. Motivisan sam, želimo da budemo među prvih 10 vozača koji će osvojiti bodove", rekao je Magnusen za sajt Formule 1.

Magnusen je u >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << nedelju tokom trke u Belgiji izgubio kontrolu i pri velikoj brzini udario u zaštitni zid i potpuno uništio bolid. On je nepovređen izašao iz vozila, odmah je odveden u bolnicu gde je utvrđeno da je povredio i rasekao levi skočni zglob.

Magnusen je od tada pregledan i u Danskoj, gde su lekari ustanovili da bi mogao da nastupi u trci za Veliku nagradu Italije u Monci, u nedelju. Konačnu odluku o tome doneće Međunarodna automobilska federacija (FIA), čiji će lekari u četvrtak pregledati dvadesettrogodišnjeg vozača.

U šampionatu Formule 1 Magnusen zauzima 16. mesto sa šest bodova.

Verstapen će biti na neprijateljskoj Ferarijevoj teritoriji u Monci

Red Bula Maksa Verstapena čekaće neprijateljski nastrojena publika na stazi u Monci, ako i u toj trci Formule 1 bude pokušavao da izgura vozače Ferarija sa staze.

Za razliku od prošlonedeljne trke u Belgiji, koja je najbliža kući osamnaestogodišnjeg holandskog vozača i gde je bilo mnogo njegovih navijača, staza u Monci je praktično domaća staza Ferarija i očekuje se žestoka podrška italijanskom timu.

Verstapen je na samom startu trke u Belgiji imao kontakt sa obojicom vozača Ferarija Sebastijanom Fetelom i Kimijem Raikonenom. On je agresivnom vožnjom u nekoliko navrata blokirao Raikonena, koji je u završnici trke pokušavao da ga obiđe. Finac, koji važi za najhladnokrvnijeg vozača u šampionatu, bio je posle trke izuzetno ljut i rekao da će Verstapen, ako ovako nastavi, u nekoj od predstojećih trka sigurno izazvati teže incidente.

Mladi Holanđanin je na svom debiju za Red Bul 15. maja pobedio u trci za Veliku nagradu Španije, a posle toga je imao još tri plasmana na podijum. Trku u Belgiji završio je na 11. mestu, iako je startovao sa drugog mesta. On je trenutno šesti u šampionatu Formule 1 sa 115 bodova, a obojica vozača Ferarija su ispred, Fetel je četvrti sa 128, a Raikonen peti sa 124 boda.

Trka za Veliku nagradu Italije na programu je u nedelju od 14 časova.

Ugovor vlasnika staze u Monci, Italijanskog automobilskog kluba i Formule 1 ističe ove godine. Prvi čovek Formule 1 Berni Eklston tražio je ugovor od 25 miliona evra po godini, a vlasnici staze ponudiće za trogodišnji ugovor 68 miliona evra.

Staza u Monci je jedna od najpoznatijih, u kalendaru je od 1950. godine i od tada je svake godine bila domaćin trka, osim 1980. kada je na Imoli vožena Velika nagrada Italije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.