MOS: Klubovi da se bave sportom, a ne politikom

Izvor: Blic, 30.Jul.2014, 00:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MOS: Klubovi da se bave sportom, a ne politikom

Ministarstvo omladine i sporta saopštilo je da je nedopustivo da se klubovi bave aktivnostima koje ugrožavaju spoljno-političku poziciju države Srbije.

Predsednik srpskog fudbalskog četvoroligaša Novog Sada Tomislav Lovreković najavio je odigravanje humanitarne prijateljske utakmice sa selekcijom Luganska, ukrajinske oblasti pod kontrolom proruskih snaga.

"Posebno je nedopustivo da se klubovi bave aktivnostima koje ugrožavaju spoljno-političku poziciju Srbije >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u ovako delikatnim svetskim uslovima. Ne želimo da bilo koji klub čak i nenamerno dovede državu Srbiju u nezgodnu situaciju na spoljnopolitičkom planu", ističu u ministarstvu.

Navodi se i da to ministarstvo neće dati povod i materijal da "neki koji to jedva čekaju, dodatno napadaju i vrše pritisak na Srbiju".

"Jasno je predočeno da je stvar ozbiljna i kolege iz FSS su svesni situacije i preduzeće sve potrebne mere", poručeno je iz ministarstva.

Prvi čovek FK Novi Sad Lovreković objasnio je da je sa ljudima iz Luganska kontaktirao telefonom i da očekuje da će do tog meča doći krajem avgusta na stadionu "Detelinara" u Novom Sadu, uprkos eventualnim problemima s obzirom na to da je u pitanju tim koji nije priznat od strane Evropske fudbalske federacije (UEFA) i Međunarodne fudbalske federacije (FIFA).

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.