MONDO: Zvezda dovela napadača u minut do 12

Izvor: Mondo, 09.Feb.2013, 06:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MONDO: Zvezda dovela napadača "u minut do 12"

Iznenađenje u Ljutice Bogdana! U poslednjim trenucima prelaznog roka doveden centarfor... Abiola Dauda biće napadač crveno-belih, potvrdio je za MONDO potpredsednik crveno-belih Slaviša Kokeza.

Ekipa Aleksandra Jankovića pojačana je bukvalno u poslednjim minutima prelaznog roka!

Fudbaler Crvene zvezde u petak uveče postao je Nigerijac Abiola Dauda, 25-godišnji napadač, kojem je ove zime istekao >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << ugovor sa švedskim prvoligašem Kalmarom, za koji je 180 centimetara visoki centarfor od 2008. do danas postigao 44 pogotka, uz 16 asistencija na skoro 160 utakmica.

Informaciju o dolasku novog napadača među crveno-bele MONDU je u petak, nešto posle ponoći i isteka prelaznog roka u Superligi, potvrdio potpredsednik kluba Slaviša Kokeza.

"Uradili smo veliki posao. Pregovori nisu bili jednostavni ni laki, ali smo uspeli da u poslednjim trenucima dovedemo novog napadača. Smatramo da će biti značajno pojačanje i veliki plus za ekipu", izjavio je Kokeza za MONDO.

Crveno-bele je u petak i definitivno pojačao Luis Garido, koji je do pred ponoć bio jedino pojačanje vicešampiona Srbije uz povratnika Nikolu Petkovića.

Dolaskom Abiole Adededžija Daude postalo je jasno da od komplikovane sage o transferu Brazilca Tijaga Elena u Crvenu zvezdu neće biti ničega. Napad Crvene zvezde tako je postao jači za 25-godišnjeg napadača koji je karijeru počeo u Zimbabveu i onda preko švedske treće lige došao do dresa Kalmara, šampiona Švedske za 2008. godinu.

Daudina vrednost na tržištu procenjuje se na oko milion evra, ali važno je napomenuti da on u Crvenu zvezdu dolazi kao slobodan igrač, dakle bez obeštećenja.

Klub iz Ljutice Bogdana je prethodnih dana bio u centru pažnje i zbog odobrenog zahteva upućenog Fudbalskom savezu Srbije, kojim je tražio dodatni rok za izmirenje dugova prema bivšim trenerima i igračima. FSS je postpupio u skladu sa tim apelom i odlučio da superligašima omogući još 15 dana za licenciranje igrača.

"Sve" što je sada potrebno da uradi Uprava Crvene zvezde je da izmiri dugove i registruje Petkovića, Garida, koji je od danas na pripremama i dočeka Daudu sa spremnom licencom za prolećni deo šampionata.

(MONDO)

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zvezda se pojačala u poslednjim minutima prelaznog roka! (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 09.Feb.2013

Nije štoper već napadač! Iako se spekulisalo o dolasku defanzivca iz Brazila Tijaga Elena u Crvenu zvezdu je bukvalno u poslednjim minutima prelaznog roka stigao 25-godišnji napadač Abiola Dauda! Informacija da je sportski direktor Zvezde Zoran Stojadinović dogovorio transfer Nigerijca u tabor...

Nastavak na MozzartSport.com...

Prvi strelac Bolivije u Voši

Izvor: B92, 09.Feb.2013

Fudbalski klub Vojvodina doveo je u poslednjim satima prelaznog roka bolivijskog napadača Eduardo Fijera...Fijero je do sada nastupao za Universitario iz Sukrea, a za selekciju Bolivije debitovao je pore nekoliko dana protiv Haitija...Fudbaler rođen 23. juna 1988. u karijeri je nastupao za Bloming...

Nastavak na B92...

ZVEZDIN NOVI NAPADAČ ABIOLA DAUDA - Sprinter, vernik i Tobdžija u srcu (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 09.Feb.2013

Možda na prvi pogled i nije ono što se od prelaznog roka očekivalo, barem zato što su iz Crvene zvezde najavljivali potragu za iskusnim štoperom i ofanzivnim veznim igračem, ali kada je već tu da se pozabavimo Abiolom Dauduom, novim napadačem kluba iz Ljutice Bogdana. Dauda je rođen 3. februara...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.