Lesterovo prvo pojačanje je - golman!?

Izvor: Mondo, 29.Maj.2016, 17:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lesterovo prvo pojačanje je - golman!?

Novi šampion Engleske punom parom sprema pojačanja za četiri fronta na kojima će igrati naredne sezone, a zanimljivo je da su se prvo pojačali na poziciji golmana.

Postali su šampioni Engleske, ali ugovore sa igračima i dalje uspevaju da zaključe u tajnosti.

Lester siti je dogovorio prvi transfer u prelaznom roku, koji počinje za nešto više od mesec dana, a to je golman Hanovera Ron Robert-Ciler (27) koji će se uskoro priključiti igračima Klaudija Ranijerija.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << />
Sjajnome golmanu Hanovera ugovor ističe za godinu dana, a klub je obavestio da ne namerava da ostane s obzirom na to da u toku prošle sezone nisu sačuvali prvoligaški status. Povremeni čuvar mreže reprezentacije Nemačke je u juniorskim danima igrao u Mančester junajted da bi se polako probijao na mesto prvog golmana Hanovera.

Moglo bi se reći da je on još jedan u nizu "odbačenih" koje je Lester "oživeo".

Međutim, iza Cilera je šest sjajnih sezona, a iako je njegov tim ispao u "Cvajtu", mora se istaći da nijedan golman u pet najjačih liga Evrope (Italija, Nemačka, Engleska, Španija i Francuska) nije "sakupio" više odbrana od njega - čak 138.

Ovaj transfer možda iznenađuje iz razloga što je Lester na poziciji golmana dobro "osiguran" pošto je Kasper Šmajhel bio jedan od najboljih čuvara mreže u prethodnoj sezoni i na 15 utakmica nije savladan (bolji samo Petr Čeh sa 16), ali je jasno da će ovaj transfer biti zaključen što je i sam Hanover potvrdio na oficijelnom sajtu.

Da li je razlog možda u tome što je Barselona zainteresovana za Kaspera Šmajhela i da "lisice" na vreme hoće da se osiguraju, ili su svesni da im je potreban dobar "bekap" golman koji ne košta mnogo (3 miliona funti), nije jasno, ali ćemo već za nekoliko meseci videti šta je Ranijeri spremio za Cilera.

Osim Cilera, spominje se i da je Ahmed Musa iz CSKA Moskve na pragu transfera u Lester, a prethodno smo već govorili o napadaču Peskare Đanluki Lapaduli.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.