Leb pred pobedom u Španiji

Izvor: B92, 23.Okt.2010, 20:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Leb pred pobedom u Španiji

Francuz Sebastijan Leb nalazin se pred trijumfom na pretposlednjem takmičenju ovogodišnjeg Svetskog reli šampionata (WRC), Reliju Španije.

Pred poslednji dan takmičenja vozač Sitroena ima 44 sekunde prednosti u odnosu na Petera Solberga u privatnom Sitroenu C4.

Treće mesto posle drugog dana relija i ukupno 12 voženih specijalnih ispita zauzima Lebov timski kolega Dani Sordo, koji ima minut zaostatka u odnosu na vodećeg.

Drugi dan >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << takmičenja u Španiji protekao je u znaku Leba, koji je značajno povećao svoju prednost koju je imao posle prvog dana, dobri rezultati Sordoa, kao i odustajanje vozača Sitroenovog junior tima Sebastijana Ožijea.

Pošto je Leb bio najbrži na prva tri brzinca dana, Sordo je prekinuo taj niz, a potom je uspeo da se približi vodećem dvojicu, pošto je posle prvog dana bio tek šesti. S druge strane, pretposlednji reli sezone je za Ožijea završen prerano pošto je oštetio amortizer, dok je njegov timski kolega Kimi Raikonen odustao u Španiji još pre nego što je reli uopšte počeo.

Pred poslednja četiri ispita u Španiji, iza trojke u Sitroenima, nalaze se vozači Forda Jari-Mati Latvala i Miki Hirvonen, Metju Vilson u Stobart Fordu, Frigjes Turan u privatnom Ford Fokusu i drugi vozač Stobart Forda Hening Solberg, dok prvu desetoricu kompletiraju Kalid Al Kvasimi i Ken Blok.

Reli Španije završava se u nedelju, za kada su zakazana četiri specijalna ispita.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

WRC: Leb najbolji i drugog dana u Španiji

Izvor: S media, 23.Okt.2010

Novi-stari šampion sveta u reliju, Francuz Sebastijen Leb, bio je najbolji i drugog dana relija Španije, pretposlednjeg takmičenja ovogodišnjeg WRC šampionata...Leb, koji je početkom meseca na Reliju Francuske osigurao sedmu uzastopnu titulu, u petak je bio najbrži u tri od šest ispita a u subotu...

Nastavak na S media...

Leb najbolji u Španiji

Izvor: Sportski Žurnal, 24.Okt.2010, 18:01

Vozač Citroena Francuz Sebastijan Leb trijumfovao je na reliju za prvenstvo sveta koji je u prethodna tri dana vožen u Španiji.. Leb je sedmu uzastopnu titulu prvaka sveta osigurao na prethodnom reliju u Francuskoj, pa je u Španiji vozio bez ikakvog pritiska i ubedljivo je nadmašio sve rivale.. Već...

Nastavak na Sportski Žurnal...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.