LK: Mitrović kao Okoča, Grujić iz nehata

Izvor: B92, 25.Okt.2016, 22:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LK: Mitrović kao Okoča, Grujić 'iz nehata'

Liverpul je savladao Totenhem Hotspur 2:1 (1:0), Arsenal ekipu Redinga 2:0 (1:0), dok je Njukasl Junajted demolirao Preston 6:0 (2:0) u osmini finala Liga Kupa.

U narednu rundu prošao je i Hal Siti koji je slavio protiv drugoligaša Bristol Sitija u gostima 2:1 (1:0), dok Lids Junajted posle penala izbacio Norič Siti (1:1, 1:1; 3:2).

U premijerligaškom duelu na Enfildu, 'Crveni' su bili bolji rival od 'Pevaca' tokom većeg dela susreta, ali su na kraju ipak strepeli >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da odluka o pobedniku ne padne posle produžetaka ili penala.

Počelo je idealno po ekipu Jirgena Klopa – Marko Grujić povukao je loptu na desnom krilu, ušao u kazneni i šutirao, međutim – njegov udarac biva izblokiran, ali brži od ostalih jeste Danijel Staridž, koji prebacuje loptu preko Majkla Vorma u devetom minutu za vođstvo.

Imao je domaćin još nekoliko prilika, ali je tek posle dvadeset minuta igre u nastavku uspeo da duplira vođstvo, kada je ponovo strelac bio Staridž.

Do kraja susreta tim Maurisija Poćetina smanjio je iz penala preko Vinsenta Jansena, ali je to bilo sve što su gosti uspeli da urade.

Bivši vezista Crvene zvezde zaradio je i žuti karton u 84. minutu, da bi ga pet minuta kasnije zamenio Emre Džan.

U okršaju dva člana Čempionšipa nije bilo ni približno toliko uzbuđenja, a blistao je naš Aleksandar Mitrović. Nekadašnji centarfor Partizana predvodio je svoj tim sa dva gola, pokazavši menadžeru Rafaelu Benitesu da i te kako može da mu bude koristan i u ligaškim utakmicama.

Mitar je doneo prednost 'Svarakama' u svom stilu – glavom, posle centaršuta Meta Ričija u 19. minutu.

Na 2:0 povisio je Mohamed Dijame u 38. minutu, da bi pre trećeg gola, u 53. minutu, videli malu raspravu između strelca i asistenta kod prvog pogotka, pošto je Mitrović molio Ričija da mu dozvoli da on izvede penal.

Riči na kraju nije popustio, ali se Aleksandar samo dva minuta kasnije potrudio da ovo bude njegovo veče, u stilu Džej-Džeja Okoče. Sjajno je prihvatio loptu grudilma u visini penala, izbacivši u startu jednog čuvara, zatim 'zalomio' još dva protivnika na ivici peterca i na kraju obišao i golmana gostiju, pre nego što je pogodio mrežu.

Ceo stadion pevao mu je čuvenu 'Mitro's on fire', a tačku na još jednu odličnu partiju 'Svraka' stavili su Dijame i Ajose Peres za konačnih 6:0.

S druge strane, za prolazak Arsnela među osam najboljih najzaslužniji bio je Aleks Okslejd-Čemberlen pogocima u 33. i 78. minutu.

Liga Kup – osmina finala:

Arsenal – Reding 2:0 (1:0)

Okslejd-Čembrlen 33, 78

Livepul – Totenhem Hotspur 2:1 (1:0)

Staridž 9, 64 - Jansen 76(p)

Bristol Siti – Hal Siti 1:2 (0:1)

Tomlin 90 - Magvajer 44, Doson 4

Njukasl Junajted – Preston 6:0 (2:0)

Mitrović 19, 55, Diame 38, 87, Riči 53(p), Peres 90+1

Lids Junajted – Norič Siti 1:1, 1:1; 3:2 -- posle penala

sreda:

20.45 Vest Hem – Čelsi

20.45 Sautempton – Sanderlend

21.00 Mančester Junajted – Mančester Siti

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.