LESTER JE ŠAMPION!

Izvor: Mondo, 02.Maj.2016, 22:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LESTER JE ŠAMPION!

Fudbaleri Totenhema vodili su na "Stamford bridžu" protiv Čelsija 2:0, ali su "plavci" odličnom partijom u nastavku utakmice uspeli da sustignu rivala i tako donesu titulu Lesteru!

LESTER JE ŠAMPION!

O tituli za ovogodišnju Premijer ligu odlučivalo se na "Stamford bridžu" u meču Čelsija i Totenhema, a nakon prvog poluvremena je delovalo da će "pevci" ipak ostati u trci sa Lesterom, koji im je uoči utakmice bežao osam bodova, ali su oni uspeli to da >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << svedu na svega pet posle prvih 45 minuta.

Totenhem je vodio 2:0 na poluvremenu golovima Kejna i Sona, ali su Gari Kejhil i Eden Azar odigrali "za Ranijerija i Lester", pa su sa dva gola izjednačili rezultat - i tako tom timu doneli prvu titulu u Premijer ligi.

ČELSI - TOTENHEM 2:2 (0:2)!

Ovako je bilo u Lesteru...

Leicester City fans watching the game. Scenes! pic.twitter.com/hgMafszPFN

— Premier League (@EPLBible) May 2, 2016

Fudbaleri Totenhema poveli su posle greške odbrane Čelsija. Teri i "ostatak odbrane" nije dobro postavio ofsajd-zamku, pa je najbolji strelac Hari Kejn izašao sam pred Begovića, zaobišao ga, a onda utišao "Stamford bridž". Čelsi je postajao samo nervozniji...

Posle izgubljene lopte Džon Obija Mikela, i lošeg "praćenja" situacije Nemanje Matića, južnokorejski napadač Heung Min-Son, koji je dobio šansu umesto suspendovanog Delea Alija, dobio je loptu u prostor i rutinski je savladao bosanskog golmana.

Delovalo je kao san za Totenhem.

Međutim, Čelsi se probudio iz sna u drugom poluvremenu, a Totenhem je bio taj u koji se uvukla nervoza.

Gari Kejhil je u 58. minutu postigao gol nakon kornera, kada ga je slabo ispratio Aldervereld, ali pravi preokret na terenu je nastao kada je šansu dobio najslabiji igrač Čelsija ove sezone - Eden Azar. Pokušavao je i pokušavao Belgijanac prodorima po levoj strani, ali...

Gol je postigao na spektakularan način na deset minuta do kraja utakmice kada je sa ivice šesnaesterca zakucao loptu u gol Uga Ljorisa.

Neodbranjivo!

Uskoro opširnije...

ČELSI: Begović - Aspilikueta, Teri, Kejhil, Ivanović - Matić, Mikel, Pedro, Fabregas, Vilija - Kosta.

TOTENHEM: Loris - Voker, Aldervereld, Vertongen, Rouz - Dajer, Dembele, Son, Eriksen, Lamela - Kejn.

Pogledajte golove...

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Najlepša fudbalska bajka, Lester je šampion Engleske!

Izvor: RTS, 02.Maj.2016

Fudbaleri Lestera osvojili su titulu šampiona Engleske, pošto dva kola pre kraja takmičenja imaju sedam bodova više od drugoplasiranog Totenhema. "Pevci" na Stamford bridžu ispustili dva gola prednosti sa poluvremena. . ...

Nastavak na RTS...

Lester šampion Engleske!

Izvor: Večernje novosti, 02.Maj.2016

Remijem Čelsija i Totenhema (2:2) su najviše profitirali igrači Lestera koji su i matematički obezbedili titulu San je postao java! Lester je šampion Premijer lige! Ono što „liice“ nisu uspele u nedelju na „Old Trafordu“ jeste Čelsi na „Stamford Bridžu“. Transparentom...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.