LE: Roma prošla kroz pakao

Izvor: Vesti-online.com, 27.Feb.2015, 01:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LE: Roma prošla kroz pakao

Huliganski pir holandskih navijača iz Rima od pre dve nedelje nastavljen je i u Roterdamu. Roma je u četvrtak uveče prošla kroz pakao, ali i do osmine finala Lige Evrope.

"Vučica" je uspela da pobedi Fejenord 2:1, što je posle 1:1 sa Olimpika bilo dovoljno da se nađe u grupi od 16 ekipa koje će nastaviti takmičenje u masovnijem evropskom takmičenju.

Utakmica na De Kajpu je u nekoliko navrata bila prekidana zbog ubacivanja raznoraznih predmeta u teren. Prvo je >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << balon-banana izazvala prekid. Zanimljivo da je u ekipi iz Roterdama većina igrača crne puti, pa je teško povezati ovaj događaj sa rasizmom, već je verovatno reč o čistoj provokaciji.

Novi problemi su nastali kada je Adem Ljajić postigao vodeći gol za Romu u 45. minutu. U teren su počeli da uleću raznorazni predmeti, ali je utakmica brzo nastavljena.

VIDEO: Ljajić golom utišao Roterdam

Mnogo duži prekid trajao je u 55. minutu, kada je prilično nesigurni sudija iz Francuske prestrogo pokazao crveni karton Te Fredeu. Ponovo je na teren počelo da doleće sve i svašta, pa je arbitar bio prinuđen da pozove igrače u svlačionice.

Posle desetak i više minuta duel na De Kajpu je nastavljen, a vrlo brzo domaća publika i igrači Fejenorda imali su priliku da se raduju. Elvis Manu je prošao kroz odbranu Rome i lako savladao Lukaša Skorupskog - 1:1.

LE: Liverpul ispao na penale, Inter jedva

Nije dugo trajala radost većine na popularnom "tiganju". Samo tri minuta kasnije, u 60. Žervinjo je vratio prednost na stranu "vučice". Fejenord nije imao snage za povratak u meč...

Holandski klub se verovatno na duže vreme oprostio od Evrope, jer će, s obzirom da je i u prošlosti ispaštao zbog incidenata svojih navijača, verovatno na dužu suspenziju.

U ostalim utakmicama večernjeg termina nije bilo većih iznenađenja.

Everton - Jang Bojs 3:1 (Lukaku 25p, 30, Miralas 42 - Sanogo 13), prvi meč 4:1, Klub Briž - Kopenhagen 3:0 (Vazkez 11, Olare 64, Mbombo 74), prvi meč 3:1, Atletik Bilbao - Torino 2:3 (Iraola 44, De Markos 61 - Kvaljarela 16p, Lopez 45, Darmian 67), prvi meč 2:2, Sporting - Volfzburg 0:0, prvi meč 0:2, Olimpijakos - Dnjepar 2:2, prvi meč 0:2 (Mitroglu 14, Domingez 89p - Fedetskij 22, Kalinić 90), Napoli - Trabzonspor 1:0, prvi meč 4:0, (De Guzman 19), Fejenord - Roma 1:2, prvi meč 1:1 (Manu 57 - Ljajić 45, Žervinjo 60)

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.