Kurbis: Murinjo mogao bolje? Teško

Izvor: B92, 30.Jan.2015, 18:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kurbis: Murinjo mogao bolje? Teško

Rolan Kurbis, trener Monpeljea, rekao je da je uradio veliki posao ove sezone na klupi 'Đubretara' – istakavši ni da Murinjo ne bi mogao bolje.

Prvak Francuske iz sezone 2012/2013 trenutno zauzima šesto mesto na tabeli Lige 1, iako je od početka otkobra do starta 2015. ostvarila samo tri pobede.

"Kada sam stigao u Monpelje, 18 meseci posle osvojene titule, tim je bio u fazi raspada. Nije bilo čvrstine u zadnjoj liniji, nije bilo efikasnosti, a o samopouzdanju i >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da ne govorim", rekao je Kurbi za 'Le Parisien'.

Ipak, omiljeni tim Remija Galjara vezala je četiri trijumfa, a narednog vikenda ih očekuje duel sa u gostima sa Lorijenom. a samo ih pet bodova deli od mesta koje vodi u Evropu.

"Pitajte Lulua (kontroverznog predsednika Luisa Nikolina) da li bi Murinjo uradio bolji posao od mene za ovo vreme. NIsam previše siguran", smatra Kurbis, "Čuo sam pre nekoliko dana izjavu Murinja, posle pet golova kojih im je dao Totenhem i četiri od Bradforda, gde kaže da mu nedostaju dva ili tri dobra igrača. Smejao sam se toliko jako da su mi rebra 'popucala'".

Takođe, bivši trener Marseja, nije propustio priliku i da iznese kritiku na račun sadašnjeg trenera Olimpika – Marsela Bjelse.

"Ne razumem pohvale na konto toga što se bori za titulu. Marsej je u jednom trenutku imao i sedam poena prednosti, s tim da je iz oba Kupa eliminisan već na prvom koraku. Tako da neću čestitati timu koji ima 44 poena, jer nikada nisam video tim koji je izgubio čak šest mečeva u ovom periodu i na kraju bio šampion", zaključio je on.

Osim Marseja i svoje trenutne ekipe, koju je vodio i od 2007. do 2009, bivši fudbaler vodio je još Ažaksio, Lans, Bordo, Al Vahl i reprezentaciju Nigera.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.