Kuglaši Beograda u polufinalu SK

Izvor: B92, 01.Okt.2009, 23:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kuglaši Beograda u polufinalu SK

Kuglaši Beograda "Poštanske štedionice" osvojili su treće mesto u kvalifikacijama Svetskog kupa u Budimpešti i plasirali se u polufinale.

U borbi za finale Beograđani će igrati sa šampionom Nemačke Rot vajsom. Drugi polufinalni par činiće mađarski Segedin i Fojt Sent Pelten iz Austrije, koji je plasmanom među četiri najbolja evropska kluba priredio malu senzaciju. Polufinalni mečevi na programu su u petak.

Pored toga što je izborio plasman >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u polufinale Svetskog kupa Beograd „Poštanska štedionica", ovogodišnji šampion Srbije i pobednik Kupa Srbije, se plasirao i u Ligu šampiona, jer je sa Svetskog kupa prolaz imalo sedam klubova.

Srpski predstavnik u Svetskom kup za kuglašice, takođe održanom u Budimpešti, šampion subotički Pionir zauzeo je šesto mesto, ali je i on izborio učešće u Ligi šampiona. Subotičanke su prošle godine u Ligi šampiona osvojile drugo mesto

Imali smo i uspona, ali i padova u igri, da bi se na kraju sve dobro završilo", rekao je trener ekipe Vojko Pavlović, „Oba cilja smo ostvarili, ušli smo u polufinale i obezbedili Ligu šampiona. Plasman u polufinale je veliki uspeh, jer su iza nas ostali šampioni Hrvatske Zadar, Slovenije Konstruktor i Slovačke Sport iz Podbrezove koji su poslednjih godina redovni učesnici završnog turnira Svetskog kupa".

Igrač odluke u redovima Beograda bio je član zlatne reprezentacije Srbije sa Svetskog prvenstva u Detenhajmu Goran Ostojić koji je srušio 622 čunja, što je deseti rezultat turnira.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Prvi dan Svetskog kupa u Budimpešti

Izvor: PRObjave.com, 01.Okt.2009

U timu Pionira odigrale su tri kuglašice Tinde Radovanović 577, Livia Santo 568 i Renata Vilov 536 i sa 1.681 čunjem nalaze se na osmom mestu u konkurenciji 12 selekcija. U četvrtak će igrati još tri igračice. Na osnovu ukupno više oborenih čunjeva četiri najbolje ekipe plasiraće se u polufinale.. I...

Nastavak na PRObjave.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.