Krojf: Ronaldo nikad neće biti timski igrač

Izvor: B92, 06.Okt.2015, 20:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Krojf: Ronaldo nikad neće biti timski igrač

Holanđanin Johan Krojf rekao je da je Kristijano Ronaldo veliki fudbaler, ali da nikada neće moći da bude timski igrač.

On ga je uporedio sa Lionelom Mesijem, za kojeg smatra da je i više od timskog igrača, jer postiže golove, ali i asistira.

„Kristijano je veliki igrač, golgeter. Nikad neće biti tip igrča koji će razigravati tim ili učiniti da tim igra dobro. Lično sam uvek voleo tehničare, jer su to igrači kakav sam ja bio."

"Kristijanova >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << uloga je više vezana za završne poteze, dok je Mesi više od timskog igrača, on svoje saigrače hrani velikim brojem pasova i asistencija i to sve radi kao igrač, a ne kao golgeter, iako je postigao dosta golova. Po mom mišljenju to je razlika između velikog igrača i golgetera.“

Krojf ističe da nema sumnje ko će ponovo biti osvajač Zlatne lopte.

"Nema sumnje niko nije na Mesijevom nivou. Ponovo će njemu dati Zlatnu loptu."

Holanđanin je istakao da izutetno ceni i jednog bivšeg igrača Barselone.

"Po mom mišljenju tim je uvek najbitniji i zbog toga je Ćavi jedan od najboljih igrača koje je Barsa ikada imala. On je uvek bio srce tima, on je kontrolisao tempo igre, ritam“, smatra Krojf, koji je bio trener Barselone od 1988. do 1996. godine.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.