Korak do Superboula

Izvor: MozzartSport.com, 22.Jan.2017, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Korak do Superboula

Pred nama su večeras konferencijska finala u kojima se sastaju Falkonsi – Pekersi i Petriotsi – Stilersi. Prva utakmica se igra u nedelju u Atlanti od 21.05 po srednjoevropskom vremenu, a druga u Bostonu četrdeset minuta nakon ponoći u noći između nedelje i ponedeljka

Večerašnji mečevi konferencijsih finala Atlanta - Grin Bej i Nju Ingland - Pitsburg odrediće učesnike velikog finala NFL

Do kraja sezone Nacionalne >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << fudbalske lige ostale su da se odigraju još tri utakmice, zapravo četiri, računajući i Proboul, NFL verziju Ol-star susreta na kojem nikada ne nastupaju igrači iz timova koji su se plasirali u Superboul. Dakle, još samo dva finala konferencija i onda sledi veliko finale, već pomenuti Superbolul.

.

Koliko je prošlih sezona odlučivala snažna odbrana, toliko se sad situacija okrenula u korist napada, pre svega kvoterbekova. Tako smo konstantno tokom cele sezone, ali i tokom vajdl-kard vikenda i divizijskih finala videli da utakmice odlučuju plejmejkeri, a to su ovog vikenda Tom Brejdi, Eron Rodžers, Ben Rotlizberger i neverovatni Met Rajan, najbolji kvoterbek ove sezone. Sama elita!

NEDELJA 21.05

ATLANTA FALKONS (11-5) – GRIN BEJ PEKERS (10-6), pogledajte kvote

Falkonsi sada mogu samo da zahvale sebi i Svevišnjem što su uspeli da imaju bolji skor od Grin Bej Pekersa tokom regularnog dela sezone. Jer pobediti Pekerse na njihovom, prakično neosvojivom, ledom okovanom Lembou Fildu je „misija nemoguće“. Ovako, u daleko toplijoj Atlanti pred svojim navijačima Met Rajan i družina imaju šanse, i to ozbiljne. Po mnogim parametrima najbolji kvoterbek tekuće sezone ima snage i kvaliteta da predvodi Atlantu do velikog finala.

Ipak, za to će im, osim dobre statistike trebati i mnogo sreće i umeća. Jer protiv Grin Beja nikada nije lako, pa čak i kada slabo igraju. Odbrana je ta koja im daje stabilnost, uz napad, predvođen legendarnim naslednikom Breta Favra, Eronom Rodžersom. Čovek čije ime počinje sa dva A se nikada ne predaje i nikada ne paniči. Uz neverovatno jaku i preciznu ruku, kao i iskustvo dugo 12 NFL sezona to su kvaliteti koji uvek mogu da prevagnu u korist Grin Beja

Atlanta je tokom regularnog dela sezone zabeležila 11 pobeda i pet poraza, dok je Grin Bej imao jednu pobedu manje i samim tim jedan poraz više.

PONEDELJAK 00.40

NJU INGLAND PATRIOTS (14-2) – PITSBURG PINGVINS (11-5), pogledajte kvote

Kada bi uvek pobeđivalo iskustvo, ova dva tima bi direktno išla na Superboul. Prekaljeni asovi Pitsburga i Nju Inglanda, predvođeni sa dva legendarna kvoterbeka koji se nalaze na zalasku karijere, Toma Brejdija i Bena Rotlisbergera. Biće to sigurno veoma zanimljiv duel između njih dvojice, koji bi lako mogao da potvrdi Brejdija kao najboljeg svih vremena, jer ukoliko Petsi ponovo prođu u Superboul, a potom ga osvoje, biće to njegov peti pehar Vinsa Lombardija i konačni dokaz da je najveći svih vremena. A dokaza da nije sve je manje, tako da je samo pitanje vremena kada će to biti i zvanično.

Ovo je treći put da se Stilersi i Petsi bore za prodor u veliko finale predvođeni Rotlizbergerom, odnosno Brejdijem. Oba prethodna puta je slavio Nju Ingland.Ove godine su se sastali i u šampionatu i tu su Petsi bili bolji, i to daleko. Šta onda drugo očekivati osim pobede domaćina u ovom konferencijskom finalu? Pa upravo to.

Nji Ingland je regularni deo sezone završio s najboljim skorom od svih timova, od 14 pobeda i samo dva poraza, dok je Pitsurg bio nešto gori sa učinkom 11-5.

Piše: Slavko Đorđević

(FOTO: Action Images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

Falkonsi i Petsi u Superboulu

Izvor: MozzartSport.com, 23.Jan.2017, 09:48

Obe ekipe odlično iskoristile prednost domaćeg terena u konferencijskom finalima NFL-a..Učesnici ovogodišnjeg, 51. izdanja velikog finala Nacionalne fudbalske lige su Atlanta Falkonsi i Nju Ingland Petriotsi. Obe ekipe su uspele da profitiraju na prednosti domaćeg terena, pošto su Sokolovi bili...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.