Kondomi začepili kanalizaciju na Igrama Komonvelta

Izvor: Sportski Žurnal, 12.Okt.2010, 06:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kondomi začepili kanalizaciju na Igrama Komonvelta

U sportskom selu u Nju Delhiju, gradu domaćinu Igrama Komonvelta, hiljade iskorišćenih kondoma začepilo je kanalizaciju! To je samo jedan u nizu problema sa kojima se susreću organizatori, a o kojima bruji svetska javnost, pre svega britanski mediji.
Domaćini Igara su podelili više od 8.000 besplatnih kondoma sportistima, ali su se prevarili u proceni. >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << Potražnja je daleko veća i to već u prvoj takmičarskoj nedelji.
Ako sportisti koriste kondome, to znači da su odgovorni. To je veoma dobro – rekao je Majk Finel, predsednik Saveza Igara Komonvelta.
Besplatni kondomi deljeni su još od Olimpijskih igara u Barseloni 1992. godine. Na OI u Sidneju 2000. takmičari su u vrlo kratkom periodu potrošili čak 70.000 besplatnih kondoma, pa su zatražili još jednu „porciju“ od 20.000.
Četiri godine kasnije u Atini organizatori su pripremili 130.000 kondoma, što je dosadašnji rekord. Peking, domaćin letnjih OI i Vankuver, domaćin zimskih OI nisu bili tako „plodonosni“, cifra se zaustavila na po „samo“ 100.000 kondoma.

Nastavak na Sportski Žurnal...






Povezane vesti

Učesnici jedva čekaju početak Trke kroz istoriju

Izvor: Beta, 12.Okt.2010

BEOGRAD, 12. oktobra 2010. (Beta) - Kenijski atletičar Eluid Kipčoge rekao je u utorak da će sa velikim zadovoljstvom učestvovati na sutrašnjoj Beogradskoj trci kroz istoriju, pošto želi da postane deo istorije te trke...Beogradska trka kroz istoriju počinje u sredu u podne od Kapije Karla Šestog...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.