Konačno pobeda Hihona, Valensija i Viljareal na čelu

Izvor: Blic, 05.Okt.2008, 21:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Konačno pobeda Hihona, Valensija i Viljareal na čelu

Fudbaleri Sportinga iz Hihona, apsolutni autsajderi u Primeri, koji su posle pet kola imali gol razliku 5:20, konačno su upisali trijumf u eliti i to na gostovanju Majorki - 2:0. Ritam su večeras razmrdali i Sevilja i Malaga, koji su sa po četiri gola u mreži sa terena ispratili Atletik Bilbao i Rekreativo. Valensija je bila manje ubedljiva, ali joj je minimalac na teškom gostovanju protiv Valjadolida bio dovoljan za povratak na čelo uz Viljareal. U poslednjem meču kola Real je preko Raula >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << dva puta stizao Espanjol i izvukao bod na Santjago Bernabeu.

Sevilja je protiv Baskijaca odigrala odličnu utakmicu i rasporedila je svoje golove na po dva po poluvremenu. Kanute i Renato su posao započeli u prvih 45 minuta, a Koreira i Čevanton su završili punjenje mreže Bilbaa u nastavku. Mnogo agresivnija je bila Malaga, koja je povela u prvom minutu, a do 49. je vodila sa 3:0. Konačan rezultat postavio je Eliseu svojim drugim golom u 63. minutu utakmice na stadionu Rekreativa.

Hihon je zaradio puno simpatija i sažaljenja u prvih pet kola u kojima nije osvojio bod, a pažnju je privukao i utakmicama sa Barsom i Realom, na kojima je poražen sa 6:1 i 7:1. Međutim, u redu onih kojima je Sporting "simpatičan" više ne stoje igrači Majorke, koji su na svom terenu pretrpeli poraz od "fenjeraša". Karmelo i Kamela su postali heroji svoje ekipe i doneli su prva tri boda u Primeri Hihonu.

Preostali mečevi prvog dela današnjeg programa nisu bili toliko zanimljivi. Deportivo je minimalcem savladao Numansiju, kao i Rasing Osasunu, doduše golom u zaustavnom vremenu. Finiš je odlučivao i raspodelu bodova na meču Hetafe - Almerija, gde su gosti uspeli da izjednače na 2:2 pogocima Negreda u 87. i Čika u 90. minutu.

Najbolji uvod za poslednji meč kola između Reala i Espanjola napravila je Valensija, koja je nametnula dodatan pritisak "kraljevima" minimalnim trijumfom na stadionu "Hoze Zorilja". Čvrstu utakmicu rešio je sve bolji Fernandes u 54. minutu

Rezultati 6. kola Primere:

Majorka - Sporting Hihon 0:2


(Karmelo 12, Kanela 50)

Rekreativo - Malaga 0:4

(Eliseu 1, 63, Baha 40, Duda 49)

Sevilja - Atletik Bilbao 4:0

(Kanute 27, Renato 41, Koreira 76, Ćevanton 81)

Deportivo - Numansija 1:0

(Lafita 13)

Hetafe - Almerija 2:2

(Uče 69, Kaskero 71 - Negredo 87, Čiko 90)

Osasuna - Rasing Santander 0:1

(Esprin 90)

Valjadolid - Valensija 0:1

(Fernandes 54)

Real - Espanjol 2:2

(Raul 25, 45 - Tamudo 21p, Garsija 31)

Subota:

Barselona - Atletiko Madrid 6:1

Viljareal - Betis 2:1

Tabela: Viljareal 16, Valensija 16, Sevilja 14, Barselona 13, Real Madrid 13, Almerija 11, Atletiko M. 9, Hetafe 9, Deportivo 8, Majorka 8, Espanjol 8, Malaga 7, Valjadolid 6, Atletik B. 5, Rasing 5, Osasuna 4, Rekreativo 4, Numansija 4, Sporting 3, Betis 2.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

PRIMERA: Valensija na čelu, Raul spasio Real

Izvor: Mondo, 05.Okt.2008

Viljareal više nije usamljen na čelu Primere. Real nije uspeo da pobedi Espanjol, dok su Sevilja i Malaga slavili sa po 4:0!

Nastavak na Mondo...

Španska liga - Šesto kolo

Izvor: RTS, 05.Okt.2008

U utakmicama šestog kola fudbalskog Prvenstva Španije postignuti su ovi rezultati: .Viljareal - Betis 2:1.Barselona - Atletiko M 6:1..Rekreativo - Malaga 0:4.Hetafe - Almerija 2:2.Sevilja - Atletik (Bilbao) 4:0.Majorka - Hihon 0:2.Osasuna - Santander...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.