Kome Jelena Milić (ne)daje izjave?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Avg.2016, 13:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kome Jelena Milić (ne)daje izjave?

Direktorka Centra za evroatlanske studije (CEAS) Jelena Milić izjavila je danas da će ta organizacija, bez obzira na pretnje, nastaviti da podržava vladavinu prava i dodala da ima prava da pojedinim medijima uskrati izjavu i pokaže politički stav o njihovom delovanju u javnom prostoru.

Odgovarajući na pitanje zašto na današnju konferenciju za javnost u Medija centru nisu pozvani pojedini mediji, Milić je istakla da se radi o ''onima koji promovišu Putinov način delovanja >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u 21 veku''.

''Oni za mene nisu mediji. Oni zloupotrebljavaju koncept otvorenih medija'', rekla je Milić dodajući da kriterijum nije bio odnos prema CEAS-u i njoj, već prema vladavini prava i ostalim ljudskim slobodama.

"Imam pravo da nekome uskratim izjavu i pokažem svoj politički stav o njegovom delovanju u javnom prostoru. Ne mogu da kažem - u medijskoj sferi, jer, po meni, oni nisu mediji, oni krše osnovne koncepte modernih demokratija društva'', rekla je Milić i istakla da ih smatra Putinovim oružjem ili oružjem njihovih agenata u Srbiji.

Ona je istakla i da će CEAS nastaviti da se zalaže za evrointegracije i NATO, te da je ponosna što je jedan od grantova Fondacije američkog biznismena Džona Soroša i Fondacije braće Rokfeler dodeljen toj organizaciji.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.