Ko je Feliks Baumgartner?

Izvor: B92, 08.Okt.2012, 10:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ko je Feliks Baumgartner?

Austrijanac Feliks Baumgartner u utorak će pokušati da ispiše nove stranice istorije slobodnim padom sa visine od preko 36 kilometara.

Baumgartner će to učiniti u okviru projekta Red Bull Stratos, koji ćete moći da pratite u direktnom prenosu na televiziji B92.

To je ujedno savršena prilika da vas upoznamo sa Baumgartnerovim dostignućima i BASE skokovima koje je do sada izveo.

Heroj ekstremnih sportova do sada je izveo brojne spektakulatne BASE skokove, među >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kojima se izdvajaju oni sa statua Isusa u Riju, Petronas kula u Kuala Lampuru i oblakodera Tajpej 101. On je ujedno i prvi čovek koji je ikada preleteo slobodnim padom engleski kanal uz pomoć karbonskog krila, a sada je pred njim najizazovnija avantura ikada.

Red Bul je tim povodom pripremio video u kojem je prikazano pet Baumgartnerovih najboljih slobodnih padova, u šta možete da se uverite i sami. Uživajte!

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Baumgartner 24 sata pred lansiranje

Izvor: B92, 08.Okt.2012

Austrijanac Feliks Baumgartner u utorak će pokušati da probije zvučni zid slobodnim padom iz svemirske kapsule sa visine od 36.576 metara...Realizaciju misije Red Bull Stratos ekskluzivno ćete moći da pratite na televiziji B92 na kojoj program počinje u 14.45...Baumgartner se za taj poduhvat spremao...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.