Klipersi pokazali Lejkersima ko je gazda u LA-u, Radmanović bolji od Miličića

Izvor: Blic, 15.Jan.2012, 10:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Klipersi pokazali Lejkersima ko je gazda u LA-u, Radmanović bolji od Miličića

Los Anđeles je mogao da uživa u prvom derbiju ove sezone između Klipersa i Lejkersa, a uprkos 42 poena Kobija Brajanta, Kris Pol i Blejk Grifin su stavili do znanja bivšim šampionima da je novi gazda u gradu - 102:94. Noć između subote i nedelje donela je i srpski okršaj pošto je Atlanta Vladimira Radmanovića nadoknadila zaostatak od 18 poena kako bi stigla do pobede nad Minesotom Darka Miličića - 93:91.

Neverovatni Brajant je i na četvrtom uzastopnom meču postigao >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << više od 40 poena, ali mu to nije ništa značilo pošto su Klipersi posle Majamija, uzeli skalp i njegovoj ekipi.

Kris Pol je postigao 33 poena, Blejk Grifin 22 uz 14 skokova, a odličnu partiju pružio je i veteran Čonsi Bilaps sa 19 poena. Klipersi su do pobede došli pre svega zahvaljujući ofanzivnim skokovima, po čemu se nisu isticali u dosadašnjem delu sezone, a to je iznenadilo i samog Brajanta.

"Koncentrisali su se na tablu i odradili su sjajan posao pod košem. Sedamnaest ofanzivnih skokova je zaista mnogo, u tom segmentu su nas potpuno nadvisili. Odigrali smo dosta dobro defanzivno, ali je teško kada primite 25 poena iz druge prilike", rekao je Brajant nakon meča.

Minesota je na gostovanju Atlanti prokockala veliku šansu da ostvari i drugu uzastopnu pobedu pošto su krajem treće četvrtine imali prednost od čak 18 poena.

Ipak, "hoksi" su konačno uspeli da pronađu način kako da zaustave Kevina Lava i u poslednjoj deonici su napravili veliki povratak i pobede sa 93:91.

Domaćinu je laknulo kada je Lav uz zvuk sirene promašio trojku i okončao meč sa 30 poena i 13 skokova. Riki Rubio je ponovo odigrao sjajnu utakmicu ubacivši 18 poena uz 12 asistencija, dok je Darko Miličić bio startni centar, ali se za 14 minuta na parketu nije upisao u strelce. On je ostvario dva skoka, jednu asistenciju i ukradenu loptu.

Vladimir Radmanović posle nekoliko solidnih partija nije bio na nivou i ubacio je samo četiri poena za 22 minuta na parketu, ali je imao čak sedam skokova i tri asistencije. U domaćoj ekipi posebno se istakao Džo Džonson sa 25 koševa.

Aktuelni šampion Dalas deklasirao je Sakramento pobedivši ih sa 99:60, dok su Čikago i Toronto odigrali "evroligaški" duel na kojem je palo svega 141 poena u pobedi Bulsa od 77:64.

Rezultati:

Atlanta - Minesota 93:91

Šarlot - Golden Stejt 112:100

Indijana - Boston 97:83

Vašington - Filadelfija 90:103

Memfis - Nju Orleans 108:99

Čikago - Toronto 77:64

Oklahoma - njujork 104:92

Hjuston - Portland 107:105 (produžetak)

Juta - Nju Džersi 107:94

Dalas - Sakramento 99:60 i

L.A. Klipers - L.A. Lejkers 102:94

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Klipersi bolji od Lejkersa, pobeda Radmanovića

Izvor: Sportski Žurnal, 15.Jan.2012

U nastavku prvenstva američke profesionalne košarkaške lige (NBA) Atlanta je savladala Minesotu sa 93:91 uz veoma skroman učinak srpskih košarkaša.. Vladimir Radmanović je u pobedi Atlante učestvovao sa četiri poena i sedam skokova, dok je Darko Miličić na suprotnoj strani imao samo dva skoka,...

Nastavak na Sportski Žurnal...

Zakon u Los Anđelosu

Izvor: RTS, 15.Jan.2012

Klipersi preuzeli primat u "gradu anđela". Kobi Brajant opet preko granice od 40 poena, što je bilo nedovoljno za "mašinu za mlevenje mesa" Klipersa i Krisa Pola, koji je ubacio 33. Grifin 22 poena i 14 skokova. Miličić bez poena, Peković sedam, Radmanović četiri u porazu Vulvsa od Atlante..Lejkersi...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.