Kasiljas najbolji golman sveta

Izvor: Sportski Žurnal, 04.Jan.2011, 19:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kasiljas najbolji golman sveta

Čuvar mreže madridskog Reala Iker Kasiljas proglašen je za najboljeg golmana sveta u 2010. godini u tradicionalnoj anketi Međunarodnog instituta za istoriju i statistiku fudbala (IFFHS).
U anketi je učestvovalo 86 trenera sa svih kontinenata, a Kasiljasa je na prvo mesto stavilo njih 65. Tako je 29.godišnji čuvar mreže „kraljevskog kluba” ubedljivo trijumfovao sa 304 boda, 180 više od drugoplasiranog golmana Intera Žulija Cezara. Treći je Petr Čeh iz Čelsija >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << sa 56 bodova.

Treću uzastopnu titulu najboljeg golmana sveta Kasiljas je zaslužio dobrim odbrana u Realu, ali još više zahvaljujući odličnim intervencijma u dresu nacionalne selekcije Španije, koja je prošlog leta osvojila titulu prvaka sveta.
Četvorostruki pobednik u anketi IFFHS golman Juventusa Đanluiđi Bufon, koji je zbog povrede propustio veći deo sezone, pao je na deveto mesto, Prošle i pretprošle godine Bufon je zauzimao drugo mesto.
Lista najboljih golmana sveta u 2010. godini:
1. Iker Kasiljas (Real, Španija) 304
2. Žulio Cezar (Inter, Brazil) 124
3. Petr Čeh (Čelsi, Češka) 56
4. Manuel Nojer (Šalke, Nemačka) 53
5. Marten Stekelenburg (Ajaks, Holandija) 48
6. Viktor Valdes (Barselona, Španija) 38
7. Fernando Muslera (Lacio, Urugvaj) 37
8. Edvin van der Sar (Mančester Junajted, Holandija) 32
9. Đanluiđi Bufon (Juventus, Italija) 28
10. Timoti Hauard (Everton, SAD) 15...

Nastavak na Sportski Žurnal...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kasiljas najbolji golman sveta u izboru IFFHS

Izvor: Politika, 04.Jan.2011

KELN – Čuvar mreže madridskog Reala Iker Kasiljas proglašen je za najboljeg golmana sveta u 2010. godini u tradicionalnoj anketi Međunarodnog instituta za istoriju i statistiku fudbala (IFFHS)...U anketi je učestvovalo 86 trenera sa svih kontinenata, a Kasiljasa je na prvo mesto stavilo njih 65....

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.