Kantona: Divim se Murinju

Izvor: B92, 23.Mar.2013, 15:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kantona: Divim se Murinju

Legenda Mančester Junajteda Erik Kantona izjavio je kako se divi treneru Real Madrida Žozeu Murinju i da je on razlog zbog kojeg prati igre Madriđana.

Kantona priznaje da nije fan Murinjovog pragmatičnog pristupa, ali mu se dopada kao Portugalac vodi ekipu.

"Postoji nekoliko timova koji mogu da skrenu moju pažnju. Barselona na primer, kao i Mančester Junajted, koji se podrazumeva. Tu je i Real >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Madrid, jer ima trenera poput Murinja. Nisam ljubitelj njegovog stila igre, ali on je fascinantna ličnost", kaže Francuz.

"Veoma je pametan, ima neverovatnu harizmu i specifičan način na koji vodi stvari. Kaže da trener mora da bude glumac i slažem se s njim. Važno je da ne otkrivate emocije stalno kada ste okruženi svojim igračima. Sve se zasniva na tome šta igrači moraju da vide i da čuju. Da li će timu pomoći kada trener uđe u svlačionicu iznerviran i kada krene da baca stvari po istoj? Zavisi od situacije, a Murinjo uvek zna kako da se postavi.”

Portugalski stručnjak bio je meta kritika zbog svoje otvorenosti, ali Kantona veruje da to pozitivno utiče na igrače.

“On uvek privlači pažnju na sebe. Ne samo zbog svog ega, već zato što želi da skine skloni pritisak sa svojih igrača. Stvarno mu se divim zbog toga."

Real Madrid se trenutno nalazi na drugom mestu španske Primere sa 61 bodom, 13 manje od vodeće Barselone.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

ERIK KANTONA: Murinjo je sjajna ličnost, divim mu se

Izvor: Kurir, 23.Mar.2013

Murinjo je inteligentan, ima neverovatnu harizmu i na poseban način rešava stvari - rekao je Kantona..BAZEL- Bivši fudbaler Mančester Junajteda i reprezentacije Francuske Erik Kantona rekao je danas da se divi treneru madridskog Reala Žoezeu Murinju..."Nisam ljubitelj njegovog stila igre, ali on...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.