Kadeti u Švajcarskoj

Izvor: B92, 25.Mar.2010, 11:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kadeti u Švajcarskoj

Kadetska reprezentacija Srbije u četvrtak od 19 časova i 30 minuta igra u Zofingenu kvalifikacioni meč za Evropsko prvenstvo protiv Švajcarske.

Igrači rođeni 1993. godine i kasnije startuju u šestoj kvalifikacionoj grupi u kojoj su još i Nemačka i Mađarska. Ta dva tima sastaće se u isto vreme u Badenu.

„Prva utakmica će nas usmeriti u kvalifikacijama. Spremni smo da pružimo maksimum protiv kvalitetnog protivnika, koga uvažavamo, ali ga se >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ne bojimo. Švajcarci imaju dobru generaciju, motivnisani su da pred svojom publikom izbore plasman na završni turnir. Igraju u formaciji 4-4-2 i oslanjaju se na jak kolektiv. Dobro smo ih snimili i neće nas iznenaditi", rekao je selektor srpskih kadeta Branko Vukašinović.

Srbija je u drugi krug kvalifkakcija prošla iz konkurencije Engleske, Azerbejdžana i Kazahstana sa četiri osvojena boda.

„Poboljšali smo ofanzivu i to se videlo u kontrolnim utakmicama. Pokušavam da smanjim pritisak na igrače, ali su oni svesni značaja utakmice. Ovo je deo sazrevanja, a prvi put će igrati pod reflektorima. Očekujemo i veliku podršku Srba koji žive i rade u Švajcarskoj", kaže Vukašinović.

U reprezentaciji Švajcarske igraju i trojica srpskih fudbalera – Aleksandar Žarković, Anđelko Savić i Darko Jevtić. Očekuje se da će srpski tim nastupiti na utakmici u sledećem sastavu: Pajović, Stojković, Simeunović, Mijailović, Rudić, Nastasić, Luković, Georgijević, Marković, Šaka, Aksentijević.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Kadeti bolji od Švajcaraca

Izvor: RTS, 25.Mar.2010

Kadetska fudbalska reprezentacija Srbije uspešno je startovala u drugom krugu kvalifikacija za prvenstvo Evrope pošto je u Zofingenu, u utakmici prvog kola grupe 6, savladala domaću selekciju Švajcarske sa 2:1 (1:1)...Strelci su bili Vuleta u 10. za Švajcarsku, a kapiten Matija Nastasić u 32. i...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.