Juniori sjajni i protiv Senegala, slede mečevi sa košarkašima SAD i Rusije

Izvor: Blic, 29.Jun.2013, 20:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Juniori sjajni i protiv Senegala, slede mečevi sa košarkašima SAD i Rusije

U trećem kolu C grupe prvenstva sveta, juniorska muška košarkaška reprezentacija Srbije pobedila je u Pragu selekciju Senegala rezultatom 80:49 (21:15, 23:11, 14:9, 22:14) i u drugu fazu takmičenja je prenela maksimalna četiri boda.

U novoj četvrtfinalnoj grupi Srbija će igrati protiv Sjedinjenih Američkih Država, Kine i Rusije i za plasman u četvrtfinale biće joj dovoljna i jedna pobeda.

Ova utakmica izabranicima Dejana Mijatovića poslužila je kao malo >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ozbiljniji trening uoči početka druge faze takmičenja, kada će cilj biti osvajanje bar drugog mesta, kako bi se u četvrtfinalu dobio lakši protivnik.

Da bi stigli do treće pobede, mladi košarkaši Srbije nisu morali da ulože previše truda, a selektor je imao idealnu priliku da razigra sve igrače i da isproba neke

varijante koje bi mogao da koristi u narednim, mnogo težim utakmicama.

U nedelju je na šampiomnatu slobodan dan, a u prvom kolu četvrtfinalne grupe reprezentacija Srbije će u ponedeljak igrati protiv Rusije.

Srbija - Senegal 80:49

Srbija: Pot 5, Novak 8, M. Janković 2, Jokić 7, Kutlešić 4, Micić 12, Anđušić, 3 Milutinov 10, N. Janković 12, Andrić 13, Dobrić, Šalić 4.

Senegal: A. Dijalo 3, Dijata 9, Sankare, C. Dijalo, Ndijae 8, Mbaje 8, Fal 8, Kane 2, Ndoje 11, Tala, Gije, Badijane.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Ubedljiva pobeda srpskih košarkaša juniora

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Jun.2013

U trećem kolu C grupe prvenstva sveta, juniorska muška košarkaška reprezentacija Srbije pobedila je danas u Pragu selekciju Senegala rezultatom 80:49 (21:15, 23:11, 14:9, 22:14) i u drugu fazu takmičenja je prenela maksimalna četiri boda.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.