Jovetić i Jaja Ture spasili bušnu odbranu Sitija, Čelsi bez muke i uz rekorde do nove pobede (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 22.Nov.2014, 19:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jovetić i Jaja Ture spasili bušnu odbranu Sitija, Čelsi bez muke i uz rekorde do nove pobede (VIDEO)

Nastavljen pobednički niz Njukasla, dva gola Ingsa za dva minuta u drugom trijumfu Barnlija, Everton razbio Čekićare

Ništa ne može da ih zaustavi, Čelsi i posle nekompletnog 12. kola suvereno drži prvo mesto posle pobede nad VBA od 2:0, dok je Mančester Siti jedva uspeo da održi korak za liderom, mada posle pobede nad Svonsijem 2:1 ima tek bod manje i utakmicu više od drugoplasiranog Sautemptona.

Manuel Pelegrini ima ozbiljnih problema sa >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << odbranom i to se videlo već u 9. minutu kada je Nejtan Dajer maestralno prebacio naivnu zadnju liniju Sitija, a Vilfrid Boni je smireno primio loptu i matirao Džoa Harta. To je bio njegov 17. premijerligaški gol u 2014. godini, više od svih ostalih igrača engleskog prvenstva.

Ipak u ofanzivi građana sve funkcioniše dobro te je 10. minuta kasnije Stevan Jovetić izjednačio posle odličnog centaršuta Hesusa Navasa, a domaćini su od tog trenutka preuzeli inicijativu. A već je poznato da kada se Siti muči – tu je Jaja Ture, mada mu je u 62. minutu lavovski deo poslao odradio Fernandinjo maestralnom asistencijom petom.

Siti se povukao, i fokusirao na napade putem kontri, Lukaš Fabijanski je imao nekoliko dobrih odbrana, a na kraju je Bafetimbi Gomis u 86. minutu na drugoj strani terena izbio oči u oči sa Hartom i promašio gol.

Čelsi nije imao problema na svom meču prvi gol na meču sa Vest Bromvič Albionom je postigao – naravno – Dijego Kosta, već u 11. minutu meča. Njegov 11. u prvenstvu i on je tek treći igrač koji je postigao više od deset golova na prvih deset utakmica u Premijer ligi – pre njega to je uspelo Papisu Siseu i Miku Kvinu!

Na scenu je stupio drugo odlično pojačanje Plavaca – Sesk Fabregas. Španac nije dozvolio da lovorike pripadnu samo kolegi iz reprezentacije pa je zabeležio novu asistenciju za gol Edena Azara u 25. minutu. Neočekivano dodavanje iz kornera je bila deseta asistencija za vezistu na 12 utakmica u ligi, više od svih ostalih igrača Čelsija od početka prošle sezone, više od svih ostalih igrača Premijeršipa u 2014. godini, a nijedan drugi igrač nije dostigao ovu brojku u samo 12 utakmica Premijer lige!

Sve je završeno četiri minuta kasnije kada je Klaudio Jakob napravio prvi faul u sezoni i dobio direktan crveni karton zbog starta nad Dijegom Kostom.

Nastavlja se i neverovatan i neočekivan pobednički niz Njukasla pošto je pobedom nad KPR-om 1:0 ekipa Alana Pardjua vezala šest trijumfa, pet u Premijer ligi! Ponovo je Musa Sisoko doneo pobedu svom timu u finišu meča i pokazao da Svrake ne samo da pobeđuju, već i igraju dobar, timski fudbal.

U derbiju sredine tabele Everton je pokazao sjajan karakter i protiv Vest Hema na svom terenu došao do pobede golovima Romelua Lukakua i Liona Osmana, tako da pogodak Maura Zaratea nije uspeo da donese ni bod Čekićarima.

Blickrig mladog engleskog reprezentativca Danija Ingsa je doneo drugu pobedu Barnliju nad Stoukom 1:2, a napadač je za dva minuta postigao dva gola – u 12. i 13 minutu. Gol Voltersa u 33. nije poremetio goste i oni su uspeli da zabeleže nova tri boda.

Lester je uspeo da prekine seriju poraza remijem bez golova sa Sanderlendom, ali se i dalje nalazi u teškoj poziciji i zauzima 17. mesto.

Premijer liga – 12. kolo

Subota:

Čelsi – VBA 2:0 (2:0)

/Kosta 11, Azar 25/

Everton – Vest Hem 2:1 (1:0)

/Lukaku 26, Osman 74 – Zarate 56/

Lester – Sanderlend 0:0

Mančester Siti – Svonsi 2:1 (1:1)

/Jovetić 19, Ture 62 – Boni 9/

Njukasl – KPR 1:0 (0:0)

/Sisoko 78/

Stouk Siti – Barnli 1:2 (1:2)

/Volters 33 – Ings 12, 13/

18:30 Arsenal – Mančester Junajted

Nedelja:

14:30 Kristal Palas – Liverpul

17.00 Hal Siti – Totenhem

Ponedeljak:

21.00 Aston Vila – Sautempton

(FOTO: Action images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

PREMIJER LIGA: Preokret ‘građana’, Čelsi gazi redom (VIDEO)

Izvor: HotSport.rs, 22.Nov.2014

Fudbaleri Mančester sitiji uz dosta muke sa 2:1 (1:1) savladali su Svonsi na svom terenu, dok je Čelsi nastavio pobednički niz protiv VBA 2:0 (2:0).. . Mogli su Velšani da po drugi put šokiraju Mančester. Prvo su u na otvaranju prvenstva savladali Junajted sa 2:1 na Old Trafordu, a danas su poveli...

Nastavak na HotSport.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.