Josoviću preti šest meseci kazne zbog dopinga

Izvor: Mondo, 28.Jul.2016, 10:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Josoviću preti šest meseci kazne zbog dopinga

Igraču Javora, koji je bio pozitivan na zabranjeni diuretik furosemid u maju, Disciplinska komisija FSS trebalo bi da saopšti kaznu u roku od sedam dana

Foto: Guliver/Getty Images/Ian Waldie

Uoči starta nove sezone u Superligi stigla je iznenađujuća vest o tome da je igrač Javora Ivan Josović bio pozitivan na antidoping kontroli, posle finala Kupa Srbije, 11. maja protiv Partizana.

On je bio pozitivan na zabranjeni diuretik furosemid, a potom je na zahtev >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << igrača urađena i analiza B uzorka, koja je potvrdila prvi rezultat.

Antidoping agencija Srbije prosledila je materijal nadležnim fudbalskim organima, a o kazni će odlučivati Disciplinska komisija FSS.

Josović bi trebalo da prisustvuje sednici na kojoj će uz prisutnu komisiju biti obavljena rasprava o tom slučaju.

Prema pravilima, izricanje kazne trebalo bi da bude najkasnije mesec dana od objavljivanja rezultata na sajtu Antidoping agencije Srbije, što znači da bi FSS odluku trebalo da saopšti najkasnije za sedam dana, prenosi "Sportski žurnal".

Prema disciplinskom pravilniku FSS Josoviću preti šestomesečna kazna zabrane igranja fudbala.

Javor je posle saznanja da je Josović bio pozitivan na antidoping kontroli, odlučio da ga ne registruje za aktuelnu sezonu.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.