Još jedan loš dan srpskih rvača

Izvor: B92, 08.Mar.2012, 16:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Još jedan loš dan srpskih rvača

Srpski rvački tim nastavio je seriju loših rezultata na Evropskom prvenstvu u Beogradu, sa četiri poraza trećeg dana.

Na strunjaču su bez uspeha u prvom kolu izlazili Ira Aurora Tuba, Jovana Krčmarević, Valdemar Štajer i Predrag Budić koji je ipak doneo prve bodove Srbiji.

Poslednjeg dana šampionata Evrope slobodnim stilom u petak na strunjače će troje srpskih predstavnika. U kategoriji do 84kg rvaće Dragutin Dukić iz Radničkog, kao i dve rvačice Beograda, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Ana Tuba (do 63 kg) i Una Svetlana Tuba (do 72 kg).

Član Crvene zvezde Predrag Budić je u kategoriji do 120 kilograma izgubio u prvom kolu od svetskog vicešampiona Turčina Tahe Akgula, medjutim, sjajno se borio u prvoj rundi i dobio taj meča sa 3:2. Bili su to, ujedno, prvi bodovi za srpsko rvanje u prva tri dana šampionata Evrope.

Stručni štab srpske reprezentacije je očekivao da će Akgul "povući" Budića u repesaž, iako je Turčin imao u nastavku teške rivale. To se i dogodilo, Akgul je ušao u finale, i Budić je rvao repesaž sa izuzetno spremnim Nemcem Nikom Matuhinom. U prvoj rundi je poražen sa 5:1 i ponovo je osvojio poen, a drugu je izgubio tehničkim tušem.

"Čestitke Budiću za veliku borbenost. Ostaje žal što je u toku meča obnovio povredu kolena koju vuče skoro mesec dana i nije mogao da pruži maksimum, pogotovo u repesažu", rekao je trener reprezentacije Ljubiša Peško.

"Da je zdrav, uveren sam da bi se nosio sa Nemcem. Rezultat 7:0 u drugoj rundi nije pravi odraz snaga na strunjači, Budić nije bio u podredjenom položaju, ali je povreda kolena, koje smo bandažirali da izdrži meč, bila presudan faktor. U svakom slučaju, pružio je maksimum i zaslužuje samo čestitke. Takav je rvački sport, ponekad odučuju i povrede", objasnio je Peško.

Da je prošao, Budiću bi se smešila bronzana medalja, jer je naredni protivnik, Rus Ahmedov, odustao zbog povrede.

Valdemar Štajer, 27-godišnji rvač Novog Sada, počeo je odlično meč u kategoriji do 74 kilograma protiv Moldavca Romana Dermenjija. Rvač iz Moldavije je dobio prvu rundu uz dosta muke sa 4:0, ali je sve rešio u drugoj tehničkim tušem.

"Presudilo je iskustvo i tehnika. Dermenji je posle prve runde 'pročitao' Štajera da je slab u 'tehnici mlina', u zahvatu kada se hvataju ruka i noga.

Upozoravali smo našeg rvača na to i pokazalo se da smo bili u pravu",
prokomentarisao je Peško.

Dve srpske reprezentativke koje su trećeg dana EP izašle na strunjače u beogradskoj "Areni" poražene su tehničkim tušem. Anđela Krčmarević (Crvena zvezda) je u kategoriji do 59 kilograma protiv iskusne Švajcarkinje Tokar povredila i bubnu opnu i morala je na pregled. U kategoriji do 67 kilograma Ira Tuba (Beograd) poražena je od Rumunke Natrusnicu.

"Švajcakinja je tehnički potkovanija, iskusnija, ali Krčmarevićeva se nije obrukala. Bila je veoma borbena. Ira Tuba je takodje dala sve od sebe. Ako budemo u njih ulagali, ako prodju kroz dobru školu tehnike, možemo da u dogledno vreme i njih vidimo kako pobedjuju", smatra trener nacionalne reprezentacije.
Pogledaj vesti o: Evropsko prvenstvo

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

RVANJE, EP: Budić poražen, ali osvojio prve bodove za Srbiju

Izvor: Sportski Žurnal, 08.Mar.2012

Reprezentativac Srbije Predrag Budić osvojio je prve bodove za naš tim na prvenstvu Evrope koje se održava u Beogradskoj areni, ali je ipak izgubio od vicešampiona sveta Turčina Tahe Akgula sa 6:3 u drugoj rundi.. . Srpski rvač u kategoriji do 120 kilograma, uprkos povredi desnog kolena, imao priliku...

Nastavak na Sportski Žurnal...

Još tri poraza srpskih rvača

Izvor: B92, 09.Mar.2012, 15:15

Srpski rvači ni u petak nisu dobro počeli takmičenje na Evropskom prvenstvu u Beogradskoj areni...Tokom jutarnjeg programa na strunjaču su izašla tri predstavnika Srbije u muškoj konkurenciji, i svi su poraženi..Marjan Gecin je u kategoriji do 66 kilograma izgubio od Otara Tušišvilija iz Gruzije,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.