Izvučeni parovi četvrtfinala Lige šampiona

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Mar.2010, 14:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izvučeni parovi četvrtfinala Lige šampiona

NION - Aktuelni šampion Evrope Barselona igraće u četvrtfinalu fudbalske Lige šampiona protiv Arsenala, dok će Bajern Minhen igrati sa Mančester junajtedom, odlučeno je danas žrebom u Nionu.

Barselona će u prvoj utakmici gostovati u Londonu protiv Arsenala, a Bajern će u Minhenu dočekati Mančester junajted.

Fudbaleri Liona će ugostiti Bordo, a u poslednji četvrtfinalni par čine Inter i CSKA iz Moskve.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
Pobednik duela Lion - Bordo igraće u polufinalu sa boljim iz duela Bajern Minhen - Mančester junajted, a u drugom polufinalu sastaće se pobednici mečeva Inter - CSKA Moskva i Arsenal - Barselona.

Prve četvrtfinalne utakmice igraju se 30. i 31. marta, dok su revanši na programu 6. i 7. aprila.

Polufinala će se igrati 20. i 21. aprila, odnosno 27. i 28. istog meseca, a finale je zakazano za 22. maj na stadionu Real Madrida Santjago Bernabeu.

U Barseloni najavljuju spektakl, Mančester na mukama

Najzanimljiviji duel četvrtfinala fudbalske Lige šampiona biće okršaj londonskog Arsenala i Barselone, a prema rečima sportskog direktora Katalonaca Ćikija Begeristajna mečevi finalista iz 2006. godine predstavljaće "pravi spektakl".

"Biće to najatraktivniji od sva četiri duela. Radi se o rivalima koji vole da se nadigravaju i biće zanimljivo videti koja će ekipa bolje kontrolisati loptu", istakao je Begeristajn, koji je 1992. godine u dresu Barselone osvojio prvu od tri titule prvaka Evrope.

Drugi trofej namenjen pobedniku Lige šampiona Kataloncima je 2006. godine donela pobeda nad "tobdžijama" (2:1) u finalu koje je odigrano u Sen Deniju, pa će u borbi za odbranu trećeg, osvojenog prošle godine u Rimu trijumfom nad Mančester Junajtedom (2:0), morati ponovo da budu bolji od tima Arsena Vengera.

Dramatičan meč od pre četiri godine, u kojem je Arsenal na poluvremenu vodio, ali imao i igrača manje zbog isključenja golmana Jensa Lemana, ujedno je i poslednji susret dva velikana u evropskim takmičenjima. Za utehu londonskom klubu ostaje da je u Francuskoj ostvario najveći uspeh u Ligi šampiona.

Pobednik ovog dvomeča igraće sa boljim iz dvoboja Inter - CSKA Moskva, gde uloga favorita pripada italijanskom prvaku.

Milanski tim je nakon tri godine konačno uspeo da "preskoči" osminu finala, a za plasman u polufinale, koji "nero-azuri" čekaju punih sedam godina, biće potreban trijumf protiv sve boljih moskovskih "armejaca".

"Kada se dođe do žreba za četvrtfinale jasno vam je da tu nema previše mogućnosti za izbor protivnika. Složiću se, međutim, sa većinom komentara da je mnogo bolje igrati sa Rusima nego sa Barselonom ili Mančester Junajtedom", izjavio je nekadašnji as Intera, Portugalac Luis Figo.

CSKA godinama ima gotovo isti "kostur" ekipe bazirane na generaciji koja se 2005. godine domogla trofeja Kupa UEFA. Ove sezone, pod komandom trenera Leonida Sludskog, Moskovljani su se prvi put u bogatoj istoriji našli među osam najboljih timova Evrope.

Među klasične okršaje evropskih giganata spada odmeravanje snaga Mančester Junajteda i minhenskog Bajerna. Trofejni predstavnici Nemačke i Engleske nisu "ukrštali koplja" od 2002, a najuzbudljiviji meč odigrali su pre 11 godina.

U finalnoj predstavi 1999. godine u Barseloni Bajern je sve do 90. minuta vodio sa 1:0 golom Marija Baslera, ali je tada usledio neverovatan preokret nakon kojeg su se "crveni đavoli", zahvaljujući pogocima Tedija Šeringema i Ole Gunara Solkskjera, ipak domogli pehara.

U prvim reakcijama iz tabora Mančestera ističe se da ih očekuje izuzetno težak posao protiv Bavaraca, koji igraju sve bolje kako sezona odmiče.

"Moramo biti oprezni uoči utakmica sa Bajernom. Očekujem sjajnu atmosferu i odlične mečeva i u Mančesteru i u Minhenu", rekao je menadžer engleskog prvaka Aleks Ferguson.

Generalni direktor Bajerna Karl-Hajnc Rumenige napomenuo je da su fudbaleri najtrofejnijeg nemačkog kluba dobili "teškog i atraktivnog protivnika".

"Ulogu favorita prepuštamo šampionu Engleske, ali to ne znači da ćemo se unapred predati", poručio je Rumenige.

Drugi put u istoriji najkvalitetnijeg klupskog takmičenja Francuska ima dva predstavnika u četvrtfinalu. Žreb je "spojio" Bordo i Olimpik Lion, pa će tako zemlja svetskog vicešampiona nakon šest godina sigurno imati polufinalistu Lige šampiona.

Predsednik Bordoa Žan-Luj Trio preneo je novinarima da je pre žreba razgovarao sa prvim čovekom Olimpika, Žan-Mišelom Olom, i dodao da nisu želeli da se sretnu u četvrtfinalu.

"Naša prednost je što revanš susret igramo kod kuće, dok se oni uzdaju u iskustvo u ovoj fazi takmičenja", ocenio je Trio.

Njegov kolega Ola istakao je da je veoma pozitivna stvar što će Francuska, nakon Monaka 2004. godine, ponovo imati polufinalistu Lige šampiona.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

LŠ: Barsa na Arsenal, Mančester protiv Bajerna

Izvor: Vesti-online.com, 19.Mar.2010

Aktuelni šampion Evrope Barselona igraće u četvrtfinalu fudbalske Lige šampiona protiv engleskog Arsenala, odlučeno je današnjim žrebom u Nionu...Biće to svojevrsna repriza finala Lige šampiona iz 2006. godine kada su Katalonci u Parizu slavili pobedu 2:1...U derbiju četvrtfinala sastaće se...

Nastavak na Vesti-online.com...

Junajted na Bajern, Barselona protiv Arsenala,

Izvor: Glas javnosti, 19.Mar.2010

NION - Aktuelni šampion Evrope Barselona igraće u četvrtfinalu fudbalske Lige šampiona protiv Arsenala, dok će Bajern Minhen igrati sa Mančester junajtedom, odlučeno je danas žrebom u Nionu...Barselona će u prvoj utakmici gostovati u Londonu protiv Arsenala, a Bajern će u Minhenu dočekati...

Nastavak na Glas javnosti...

Derbi četvrtfinala Benfika - Liverpul

Izvor: TV Avala, 19.Mar.2010

Nekadašnji prvaci Evrope, portugalska Benfika i engleski Liverpul, sastaće se u četvrtfinalu Lige Evrope, odlučeno je danas žrebom u sedištu Evropske fudbalske unije u Nionu.

Nastavak na TV Avala...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.