Ivanić: Protiv Sampdorije nam treba gol

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Jul.2015, 21:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ivanić: Protiv Sampdorije nam treba gol

Jedan od najboljih fudbalera Vojvodine Mirko Ivanić rekao je danas u Torinu da će utakmica protiv Sampdorije, u kvalifikacijama za Ligu Evrope, biti potpuno različita u odnosu na duele sa letonskim Spartaksom i mađarskim MTK.

Uoči večerašnjeg treninga Novosađana na torinskom Olimpiku, poslednjeg pred sutrašnji meč, Ivanić je naglasio da će dvoboj sa Sampdorijom biti prava prilika za afirmaciju svakog igrača ponaosob, ali i kluba u celini.

"Verujem da ćemo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << tu priliku iskoristiti, da ćemo se italijanskoj publici predstaviti u dobrom svetlu. Svi se nadamo povoljnom rezultatu, a to je nerešen ishod uz postignut gol", rekao je Ivanić izveštaču Tanjuga.

On je dodao da mu je gol koji je postigao u prvenstvenoj utakmici sa Radničkim značajno podigao samopouzdanje.

"To je itekako značajno pred ovako veliku utakmicu", poručio je Ivanić.

Zagorčić: Uvažavamo Sampdoriju, ali je se ne plašimo

Trener fudbalera Vojvodine Zlatomir Zagorčić rekao je danas da se njegovi fudbaleri ne plaše Sampdorije, pred duel sa italijanskom ekipom u kvalifikacijama za Ligu Evropa.

"Trudićemo se da nametnemo svoj stil igre, za gol više. Treba da budemo maksimalni u odbrani, da budemo mnogo disciplinovani i zapretimo kada god to budemo mogli, jače i bolje. Uvažavamo Sampdoriju, ali nemamo strah", rekao je Zagorčić na konferenciji za novinare u Torinu.

Vojvodina će sutra od 21 čas igrati protiv Sampdorije u Torinu, u prvoj utakmici trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evropa.

Trener Sampdorije Valter Zenga ranije je rekao da je bio mnogo ljut posle poraza od Vojvodine u periodu kada je vodio Crvenu zvezdu pre 10 godina.

"Ko gubi ima pravo da se ljuti", kratko je uz osmeh prokomentarisao Zagorčić.

Na dodatno pitanje ko će imati pravo da se ljuti sutra, Zagorčić je odgovorio: "Nadam se Zenga".

Zagorčić je rekao da nema dilema oko sastava, kao i to da nedavno oporavljeni kapiten Nino Pekarić ipak neće igrati protiv Sampdorije.

"Trebalo bi da budemo svesni da Pekarić mnogo znači ekipi, ali u ovom momentu nije spreman da počne ovako važnu utakmicu. Razmišljam da li da bude na klupi ili da apsolutno ništa ne rizikujem, jer ćemo u narednom periodu imati koristi od njega", kazao je Zagorčić.

On je naveo da njegovi igrači imaju prava na greške i da se stručni štab trudi da im ulije dodatno samopouzdanje.

"Svaka utakmica ima svoju težinu, posebno one u Evropi. Pokušavamo igrače da ubedimo da imaju kvalitet, mnogo više samopouzdanja. Imaju podršku. Greške su dozvoljene, ljudi smo, grešimo, samo treba da ih svedemo na minimum", rekao je Zagorčić.

Zenga: Neću ponovo biti ljut posle meča s Vojvodinom

Trener fudbalera Sampdorije Valter Zenga rekao je danas da se raduje predstojećim duelima sa Vojvodinom, jer ga za Srbiju vežu prelepe uspomene iz perioda kada je vodio Crvenu zvezdu."Mnogo sam srećan što avanturu u Evropi počinjem protiv srpskog kluba, jer tamo nisam samo trenirao veliki tim, već sam upoznao dobre ljude i proveo prelepih godinu dana u Beogradu", rekao je Zenga na konferenciji za novinare u Torinu.

Sampdorija će u četvrtak u Torinu kao domaćin igrati protiv Vojvodine, u prvoj utakmici trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evropa.

Zenga, koji je bio trener Crvene zvezde u sezoni 2005/06, dva puta se sastao te sezone sa Vojvodinom. Jedan susret je dobio, a drugi izgubio.

"Trenirao sam mnogo ekipa u istočnoj Evropi, ali Zvezda je bila za mene jedna od najbitnijih. Sa tim klubom sam izgubio samo dva puta, jednom u Novom Sadu, a taj susret je došao odmah posle susreta sa Tromsom i bio sam ljut jer nije odložen na nekoliko dana. Više se sećam druge utakmice, jer smo tada pobedili", rekao je Zenga.

Upitan da li se plaši da će ponovo biti ljut posle susreta sa Vojvodinom, Zenga je uz osmeh rekao "apsolutno ne".

Samdoriji će sutrašnja utakmica biti prva zvanična u sezoni, a Zenga je istakao da je njegova ekipa spremna za duele sa srpskim klubom.

Kapiten Sampdorije Anđelo Palombo rekao je da je za ekipu iz Đenove veoma bitno da se plasira u grupnu fazu Lige Evropa.

"Rano smo počeli pripreme, mnogo smo radili i bitno je da se kvalifikujemo u Ligu Evropa. Moramo dati 100 odsto, jer ovakve utakmice umeju da budu opasne", rekao je Palombo.

Njegov konkurent za mesto u prvom timu biće srpski fudbaler Nenad Krstičić.

"Mnogo godina sam vezan za njega. On je imao problema nevezanih za fudbal i uvek je izlazio kao pobednik. Ako ne budem tu, on će biti kapiten, i to jako dobar", rekao je Palombo.

Prvi meč 3. kola kvalifikacija za Ligu Evrope između Sampdorije i Vojvodine igra se sutra od 21 sat.

Sampdorija će ugostiti ekipu predstavnika Srbije u Torinu, umesto na svom stadionu "Luiđi Feraris" u Đenovi, gde su u toku radovi na promeni podloge na terenu.

Revanš meč na programu je sedam dana kasnije u Novom Sadu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.