Istorija se piše na US openu: Čilić eliminisao Federera prošao u finale!

Izvor: Blic, 07.Sep.2014, 02:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Istorija se piše na US openu: Čilić eliminisao Federera prošao u finale!

Niko, sigurno, na planeti nije verovao da će ovaj razvoj biti u polufinalu US opena. Prvo je Kei Nišikori izbacio Novaka Đokovića, a onda hrvatski teniser Marin Čilić rutinski uz fantastičnu igru eliminisao Rodžera Federera sa 6:3, 6:4, 6:4.

Istorija je ispisana - prvi put posle 2005. godine, za titulu na Gren slemu se neće boriti Rodžer Federer, Rafael Nadal ili Novak Đoković. Poslednji >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << put su u finalu jednog od četiri najjača teniska turnira igrali Marat Safin i Lejton Hjuit, a Rus je slavio na Australijan openu.

Jasno je da je Čilić odigrao partiju života, jer je dobio jednu legendu kakva je Federer za sat vremena i 46 minuta, i to u tri seta što verovatno nije nikada ni u najluđim snovima sanjao.

Sve je krenulo, nekako, naivno, sa dosta dobrom igrom Hrvata u prvom setu, ali jedinu brejk loptu, u četvrtom setu uspeo da iskoristi za 3:1. Nakon toga je odbranio jedinu priliku Rodžera za to, te do kraja sigurno održao razliku za vođstvo (6:3).

Tu je publika, koja je evidentno bila na strani Federera, očekivala povratak Švajcarca, ali to se nije desilo, jer je Čilić sebi omogućio već u prvom gemu tri šanse za brejk, a pošlo mu je za rukom da iskoristi već prvu. Kao što je sigurno igrao u prvom setu, tako je odigrao i u drugom gde Rodžer nije imao čak ni izjednačenje na servis protivnika.

Hrvatski predstavnik je do kraja druge deonice sakupio deset as poena, a ritern je radio na najvećem nivou. E, onda se lagano budi Federer koji pravi svoj prvi brejk u drugom gemu trećem seta za 2:0, ali ga ispušta već u narednom gemu. Namirisao je Čilić nesigurnost protivnika za veliki preokret, koji se dešavao više puta kada je šampion iz Švajcarske u pitanju, i u sedmom gemu došao do najvažnijeg brejka za vođstvo od 4:3.

Kada su svi očekivali stegnutu ruku Čilića, on je u gemu za pobedu servirao tri asa i sa četiri vezana poena ušao u finale US opena, dok je na kraju imao 43 vinera i 23 neiznuđenje greške što mu je obezbedilo prvu borbu za titulu Gren slema u karijeri.

Sada nema ni Nadala, ni Đokovića, a ni Federera, već Keija Nišikorija koji će odmeriti snage sa Čilićem, pa će Japanac ili Hrvat prvi put u svoju zemlju doneti trofej sa jednog od četiri najjača takmičenja u svetu tenisa.
Pogledaj vesti o: US Open,   Novak Đoković finale,   Novak Đoković,   Tenis

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Istorija se piše na US openu: Čilić eliminisao Federera i prošao u finale!

Izvor: Blic, 07.Sep.2014

Niko, sigurno, na planeti nije verovao da će ovakav razvoj biti u polufinalu US opena. Prvo je Kei Nišikori izbacio Novaka Đokovića, a onda hrvatski teniser Marin Čilić uz fantastičnu igru eliminisao Rodžera Federera sa 6:3, 6:4, 6:4...Istorija je ispisana - prvi put posle 2005. godine, za titulu...

Nastavak na Blic...

US OPEN: Istorija ispisana na otvorenom prvenstvu SAD

Izvor: HotSport.rs, 07.Sep.2014

Po prvi put u istoriji US Opena, titulu u ženskom dublu osvojile su dve Ruskinje, pošto su Jekaterina Markova i Jelena Vesina stigle do trona.. . Dve Ruskinje su u finalu sa 2:1 (2:6, 6:3, 6:2) savladale Martinu Hingis i Flaviju Penetu.. Ruskinjama su loše počele susret, a slavna Hingisova, koja...

Nastavak na HotSport.rs...

ISTORIJA NA US OPENU: Prvo gren slem finale od 2005. bez Đokovića, Nadala, Federera i Mareja

Izvor: Kurir, 07.Sep.2014

NJUJORK - U finalu ovogodišnjeg US opena igraće Japanac Kei Nišikori i Hrvat Marin Čilić, a to će biti prvi put posle Australijan opena 2005. da u finalima gren slem turnira neće biti Novak Đoković, Rodžer Federer, Rafael Nadal ili Endi Marej...U finalu Australijan opena 2005. godine Rus Marat...

Nastavak na Kurir...

Federer: Čilić odigrao sjajno

Izvor: B92, 07.Sep.2014

Posle poraza u polufinalu US Opena, Švajcarac Rodžer Federer je rekao da je to razlog činjenice da je Marin Čilić odigrao odlično...Čilić se prvi put u karijeri plasirao u finale nekog Gren slema, pobedom nad Federerom sa 6:3, 6:4, 6:4, i za titulu će se boriti sa Japancem Keijem Nišikorijem...“Mislim...

Nastavak na B92...

FEDERERA IZNERVIRALI NOVINARI: Nije prošlo vreme velike trojke, pišite šta hoćete! (VIDEO)

Izvor: Telegraf.rs, 07.Sep.2014

Švajcarac je nakon poraza od Marina Čilića na konferenciji za novinare rekao da smatra da njegova, Novakova i Rafina dominacija nije prošlost..U finalu US Opena 2014 sastaće se Kei Nišikori i Marin Čilić! Ovakav scenario verovatno niko pre početka turnira nije očekivao, pa se odmah postavlja...

Nastavak na Telegraf.rs...

Troicki na Mektića

Izvor: Nezavisne Novine, 07.Sep.2014

Prvo kolo ATP čelendžera "Banjaluka 2014" donijeće duele Aldina Šetkića (BiH) i Borisa Pašanskog (Srbija), te Viktora Troickog (Srbija) i Nikole Mektića (Hrvatska, 8), odlučeno je žrijebom...Glavni turnir počinje u ponedjeljak, a 32 tenisera će se boriti za titulu i 100 ATP bodova, koliko...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.